Σήμερα 6 Σεπτεμβρίου 2019, στην έδρα της 25ης ΤΘΤ, στο Πετροχώρι Ξάνθης, πραγματοποιήθηκε μια σεμνή τελετή για τον εορτασμό από τα 60 χρόνια από την ίδρυση της Τξχιας. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε προσωπικό από το σύνολο των Μονάδων της Τξχιας καθώς και τίμησε με την παρουσία του ο Δκτης της XX ΤΘΜ Υποστράτηγος κ. Χατζηγεωργίου Αντώνιος καθώς και ο Δκτης του Δ’ ΣΣ. Αντιστράτηγος . Λαλούσης Χαράλαμπος

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την Ιερά δοξολογία στον χώρο συγκεντρώσεως της Τξχιας ενώ ακολούθησε στατική έκθεση από το σύνολο των κύριων οπλοσυστημάτων της Τξχιας στον χώρο του του ΚΔΒ του πεδίου βολής αρμάτων Ξάνθης. Η κορύφωση της εκδήλωσης επήλθε με την επίδειξη επίθεσης Ομάδος Αρμάτων Leo 2 Hell της 22ΕΜΑ τα οποία κινούμενα ταχύτατα έβαλαν εναντίον κινούμενων στόχων με διασταυρούμενα πυρά και απόλυτη ευστοχία.

Με την ολοκλήρωση της επίδειξης η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή αναμνηστικών στους παρευρισκόμενους διατελέσαντες Δκτες της Τξχιας από το νυν Δκτη Ταξίαρχο κ. Τριάντη Γεώργιο. Ακολούθως ο Κ. Τξχος απένειμε αναμνηστικά και σε προσκεκλημένους οι οποίοι με την προσφορά τους στάθηκαν κοντά στην Τξχια με κάθε τρόπο. Μεταξύ των τιμηθέντων και ο Έφεδρος Ανθλχος Κάλυμνος Ιωάννης εκ της 22 ΕΜΑ ο οποίος δέχθηκε την πλακέτα με το αναμνηστικό σήμα για τα 60 χρόνια της Τξχιας.

Η παραπάνω συγκινητική εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το κόψιμο της επετειακής τούρτας και την ανανέωση του ραντεβού για τον εορτασμό των 70 ετών!