Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία η BMC παρουσίασε δύο άρματα μάχης. Ένα το εκσυγχρονισμένο Leopard 2A4, ενώ στις φωτογραφίες φαίνεται και ένα Altay.

Αυτό όμως κεντρίζει την προσοχή είναι ο πύργος του εκσυγχρονισμένου Leopard 2A4. Αυτό γιατί μοιάζει εξαιρετικά με αυτόν του… Altay.

Τι μπορεί να σημαίνει αυτό;

Ότι οι Tούρκοι και μέχρι να λύσουν το πρόβλημα με τον κινητήρα του τουρκικού άρματος μάχης, αποφάσισαν και πρόκειται να ανακοινώσουν ότι προχωρούν σε εκσυγχρονισμό κάποιων από τα 310 Leopard 2A4 που διαθέτουν τοποθετώντας σε αυτά τον πύργο του Altay και τα ηλεκτρονικά του (φυσικά του πυροβόλου συμπεριλαμβανομένου) δημιουργώντας έτσι ένα υβριδικό άρμα, με σκάφος Leopard 2A4, άρα και γερμανικό κινητήρα, και πύργο Altay.

Όλα αυτά μέχρι να λύσουν το πρόβλημα με τον κινητήρα του Altay.

Μια νέα σειρά οχημάτων παρουσίασε η τουρκική εταιρεία BMC, μεταξύ αυτών και ένα εκσυγχρονισμένο άρμα μάχης Leopard 2A4 με την ευκαιρία της επίσκεψης εκεί  του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσλι Ακάρ.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το εκσυγχρονισμένο Leopard εκτός νέο πύργο διαθέτει το σύστημα ελέγχου πυρός του Altay, ενεργό σύστημα αυτοπροστασίας και προειδοποιητή ακτινοβολία λέιζερ.

  •  Εκσυγχρονισμένο Leopard 2A4

  • Το τουρκικό Altay 

Παράλληλα η εταιρεία παρουσίασε εκτός από το νέο Α/Κ σύστημα πυροβολικού Firtina II και ένα νέο τροχοφόρο ΤΟΜΑ το οποίο ονομάζει  BMC TTZA,το οποίο φέρει τον πύργο Korhan της Aselsan.