Η 25η Μαρτίου 1821 υπήρξε μια μεγάλη στιγμή στη μακρόχρονη ιστορία μας. Μια στιγμή που συνοδεύτηκε από πράξεις υψηλού φρονήματος, πάνω στις οποίες οι ήρωες της επαναστάσεως του 1821, σφράγισαν με την παρουσία τους τα χρόνια που ακολούθησαν, μέσα από θυσίες και ολοκαυτώματα. Η σημερινή ημέρα, είναι μια ημέρα γεμάτη συμβολισμούς και μηνύματα.

Στην σημερινή κρίσιμη εποχή για το Έθνος, που αυτή τη στιγμή γιορτάζει και τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, ο θρησκευτικός και εθνικός εορτασμός της 25ης Μαρτίου συμβολίζει την διαχρονική ισχύ και την ιστορική παρακαταθήκη τόσο της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821 όσο και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Η πατρίδα σήμερα, στους δύσκολους αυτούς καιρούς, εμπνέεται από τα εθνικά μας ιδανικά και τις αξίες του Έθνους και της Ορθοδοξίας. 

Το μήνυμα της 25ης Μαρτίου είναι πάντα επίκαιρο. Μας καλεί να προχωρήσουμε ενωμένοι στους σύγχρονους αγώνες για την ευημερία του τόπου μας . Μας καλεί να φανούμε άξιοι απόγονοι αυτών που αγνόησαν τον φόβο, περιφρόνησαν την τυραννία και έδειξαν αυταπάρνηση και αυτοθυσία για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι.

Η νέα γενιά οφείλει να θυμάται και να τιμά με σεβασμό και πίστη τους αγώνες των προγόνων μας ώστε να θωρακίζουμε το μέλλον του Έθνους με οδηγό τα θρησκευτικά και εθνικά μας ιδεώδη.

Η ένδοξη ιστορία μας  και  το μέλλον της Πατρίδας μας απαιτεί  την ενότητα και την συμπόρευση όλων.

Χρόνια Πολλά στην Ελλάδα μας!

Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες όπου κι αν ευρίσκονται

Χρόνια Πολλά στις Ένοπλες δυνάμεις μας

Ζήτω η 25η Μαρτίου