Γράφει ο Αντιστράτηγος ε.α. Νικόλαος Φωτιάδης*

Το πρωί της Παρασκευής 17 Σεπτεμβρίου 2021, σε μία συγκινητική τελετή στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων στον Αυλώνα, ορκίσθηκαν οι νέοι Δόκιμοι Έφεδροι Αξιωματικοί Τεθωρακισμένων της 2021 Γ’ ΕΣΣΟ.

Παρέστησαν ο Διευθυντής της ΔΙΤ/ΓΕΣ Υποστράτηγος Παντελής Κατσαϊτης, ως Εκπρόσωπος του Αρχηγου ΓΕΣ, ο Διοικητής της Σχολής Τεθωρακισμένων Ταξίαρχος Δημήτριος Παππάς, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών Τεθωρακισμένων Υποστράτηγος ε.α. Χρήστος Παπαδογεωργόπουλος με μέλη του Συνδέσμου και γονείς των ορκισθέντων ΔΕΑ.

Ο Στρατιωτικός Ιερεύς ευλόγησε τους νέους Εφέδρους Αξιωματικούς και ακολούθως αναγνώσθηκαν μήνυμα του Αρχηγού ΓΕΣ, ευχές και παρενέσεις απο τον Διευθυντή του Όπλου μας και η Ημερησία Διαταγή του Διοικητού της Σχολής.

Τα πτυχεία των αποφοιτησάντων επέδωσε ο Στρατηγός και η τελετή έληξε με μία μικρή δεξίωση. Κατά τη διάρκεια της τελετής επικράτησε απόλυτη τάξη και για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε ότι οι Στρατιωτικές τελετές διακρίνονται για την τέλεια οργάνωση και ακρίβεια.

Η συγκίνηση των νέων Δοκίμων και των συγγενών τους ήταν έντονη, των δε αποστράτων Μονίμων και Εφέδρων η μνήμη ταξίδεψε πολλά χρόνια πρίν, όταν κι αυτοί ενώπιον Θεού και ανθρώπων έδωσαν όρκο να υπερασπίζονται την Πατρίδα μέχρι της τελευταίας ρανίδος του αίματός τους.

Θερμή ήταν και η επίσκεψη των Αποστράτων στο Γραφείου του Διοικητού του ΚΕΤΘ, Ταξιάρχου Παναγιώτη Κασαγιάννη.

 

*Επίτιμος Υδητής Δ’ ΣΣ