Στους Αναγνώστες μας

Στη δεινή οικονομική θέση, που βρίσκεται η Ελλάδα, έρχεται ο χειρότερος εφιάλτης : η δημογραφική σμίκρυνση τρέχει τόσο γρήγορα, που σε λίγα χρόνια θα είμαστε έθνος και κοινωνία γερόντων, οπότε όλα θα είναι (ακόμα) πιο εύκολα για όσους επιβουλεύονται τούτη εδώ τη γωνιά. Θέλουν –και αυτό είναι γνωστό από πολλά χρόνια τώρα- τη χώρα μας.

Πακέτο, Ελλάδα και Κύπρο! Για να τις μετατρέψουν σε "χώρο''. Και θέλουν τον χώρο εν τέλει ''καθαρισμένο'', χωρίς εμάς, νόμιμους (ακόμα...) αλλά ανάξιους διαχειριστές τούτης της γης. Σε απλά μαθηματικά, και σύμφωνα με τους σχετικούς δείκτες, το 2100 οι απόγονοι των σημερινών Ελλήνων θα είναι περίπου 2.3 εκατομμύρια!!!  Αυτό, αν παραμείνουν σταθερές οι σημερινές συνθήκες, αν δηλαδή οι αριθμοί των λαθρομεταναστών που δεχόμαστε δεν μεγαλώσουν κι άλλο, αν τα ηλικιακά όρια δεν συνεχίσουν την κάθοδο, αν...αν...αν...τότε θα έχουμε πετύχει τον ''άθλο'' να κρατηθούμε στα 2 εκατομμύρια και κάτι σε 70 περίπου χρόνια.

Το πρόβλημα αυτό, ουδέποτε απασχόλησε το επίσημο κράτος μας, όμως τώρα πάμε από το κακό στο χειρότερο : Ο δημογραφικός εφιάλτης είναι παρεμφερής περίπτωση με αυτή του κρατικού χρέους ή της ανεξέλεγκτης λαθρομεταναστεύσεως. Το αφήναμε να εξελίσσεται, το αφήναμε, και ακόμα δεν έχουμε συνειδητοποιήσει πως πρόκειται για βόμβα στα έτσι κι αλλιώς σαθρά θεμέλια του κράτους αυτού που στήσαμε. Και σήμερα, είναι το τελευταίο που απασχολεί μια κοινωνία, εγκλωβισμένη στην άνεση και την ευμάρεια που πριν τέσσερα χρόνια απολαμβάναμε.

Αν δεν αλλάξει κάτι στα επόμενα 4-5 χρόνια, οι δυνατότητες αντιμετωπίσεως του δημογραφικού θα λιγοστεύουν όλο και πιο πολύ, αφού η πτώση αυτή λειτουργεί κάπως όπως ο μεταστατικός καρκίνος: Αν δεν προλάβεις τις μεταστάσεις, χαίρετε! Σε λίγα χρόνια, οι αριθμοί καταδεικνύουν πως η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη, με ότι αυτό συνεπάγεται για ένα άλλοτε κραταιό έθνος που θα σέρνεται πλέον με αργά βήματα προς το τέλος του...

Ο πλέον τρομακτικός αριθμός της τρέχουσας καθόδου, είναι αυτός που καταγράφει μείωση του ελληνικού πληθυσμού κατά 1.000.000 ανθρώπους, σε σύγκριση με την απογραφή του 2001! Μιλάμε για μια τρομακτική συρρίκνωση, μέσα σε μόνο μια δεκαετία. Όλοι αντιλαμβανόμαστε και τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει η μείωση του πληθυσμού και στις Ένοπλες Δυνάμεις, αφού δεν θα είναι δυνατόν να έχουμε σημαντικό αριθμό νέων προς στράτευση.

Η γήρανση του πληθυσμού αυξάνεται αδιάλειπτα. Αρκεί να πούμε πως ο πληθυσμός της Ελλάδας που είχε ηλικία άνω των 65 ετών το 1991, έφθανε το 14%. Το 2025 θα φθάσει το 25%, ίσως και περισσότερο. Ως προς τους ηλικιωμένους και την αναλογία τους στο σύνολο του πληθυσμού, η Ελλάδα κατέχει στην Ευρώπη των 50 σχεδόν κρατών την πέμπτη θέση, και στον κόσμο την δωδεκάτη! Ασύλληπτα ρεκόρ για μια Ελλάδα που μεταλάσσεται βίαια.

Θυμίζουμε πως η Τουρκία, σε 25 χρόνια από σήμερα, αναμένεται να σπάσει το φράγμα των 100.000.000 κατοίκων, που στη μεγάλη τους πλειοψηφία θα είναι νέοι. Η δημογραφική αυτή έκρηξη, σε συνδυασμό με τις ιδιόρρυθμες τάσεις που ακολουθεί με μαζοχιστική εμμονή κυρίως η Ελλάδα (''ανοιχτή'' κοινωνία, ''χαλαρά'' σύνορα, πολυπολιτισμικά πρότυπα, μετανάστευση Ελλήνων νέων κτλ) θα φέρουν πιο κοντά το τέλος της πατρίδας όπως την γνωρίσαμε, κι όπως την αγαπήσαμε...

Ας ελπίσουμε ότι η παρούσα Κυβέρνηση του τόπου, στην προσπάθειά της να βγάλει τη χώρα από την οικονομική κρίση, να προγραμματίσει παράλληλα μέτρα και για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο