Παρουσίαση : Υποστράτηγος ε.α Χρήστος Παπαδογεωργόπουλος

Η ποίηση σύμφωνα με το σημαντικό Αργεντίνο συγγραφέα Χόρσε Λούις Μπόρχες είναι η έκφραση του ωραίου διαμέσου λέξεων περίτεχνα υφισταμένων μεταξύ τους. 

Ανάμεσα στις διάφορες τέχνες την πρώτη θέση κατέχει πάντα η τέχνη του λόγου, που αποτελεί την τέχνη των τεχνών, αφού κύριο όργανό της είναι η γλώσσα, το κατεξοχήν εκφραστικό μέσο του ανθρώπου.

Η ποίηση είναι η πιο παλιά μορφή του Λόγου. Είναι και συναισθηματική, μουσική συνεπώς και πιο ψυχική από τον πεζό λόγο και τον διάλογο.

Αποτελεί την ασφαλέστερη οδό της ψυχικής αποκάλυψης και του βίου των ανθρώπων, αλλά και των τόπων που έζησαν οι ποιητές.

Ο Στρατηγός Ιατρός Καρδιολόγος κ. Χαραλαμπάκης που ασχολείται με την ποίηση αρκετά χρόνια, με τους στίχους του που εκφράζουν ρυθμό, μέτρο και ευαισθησία μας δίνει ένα ευχάριστο ανάγνωσμα και άκουσμα.

Οι στίχοι του έχουν φαντασία που δημιουργούν συγκίνηση στον αναγνώστη ή ακροατή

Απευθυνόμενος στο συναίσθημά μας, μας συναρπάζει, μας ευαισθητοποιεί, μας κάνει καλλίτερους ανθρώπους.

Μέσα από τα ποιήματά του διακρίνουμε ένα ευαίσθητο, ευσυγκίνητο και καλωσυνάτο άτομο που στοχεύει όχι μόνο να συγκινήσει τον αναγνώστη, αλλά και να τον ευαισθητοποιήσει για τα προβλήματα της εποχής και του τόπου μας, να τον προβληματίσει για τη λύση τους, και να του δώσει μηνύματα ζωής αισιόδοξα και εποικοδομητικά.

Με τις δύο νέες ποιητικές του συλλογές «Σάμος αγαπημένη» και Πάτμος ευλογημένη» του δίδεται επίσης η ευκαιρία να εκφράσει τα συναισθήματά του για τον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε και να μεταδώσει στον αναγνώστη στοιχεία της ζωής της φύσης και του πολιτισμού του τόπου του.

Έτσι δίνει την ευκαιρία σε όλους μας να γνωρίσουμε αυτά τα στοιχεία και αναλόγως της δικής μας κουλτούρας να τα εκτιμήσουμε και να τα θαυμάσουμε. Αυτά είναι μια μεγάλη προσφορά στον αναγνώστη των ποιημάτων του.