Ο Ηλίας Ανέστης και η Γιούλη Παπαργύρη, δύο λαμπροί γιατροί ένωσαν τις ζωές τους!

Γράφει ο Λιβέριος Πετρίδης

Ο Στρατηγός, – όπως τον ξέρουν στον Ορχομενό –, ο “δικός μας μαυροσκούφης”  π. Νομαρχιακός και Περιφερειακός Σύμβουλος Αντιστράτηγος ε.α. Γιώργος Παπαργύρης και η σύζυγος του Άννα Γούλα, έχουν κάθε λόγο να είναι ευτυχισμένοι, αφού την Κυριακή 28 Αυγούστου στη μονή της Παναγίας Σκριπούς στον Ορχομενό Βοιωτίας, εκεί όπου πριν 34 χρόνια παντρέυτηκαν οι ίδιοι, πάντρεψαν την αγαπημένη τους κόρη γιατρό ενδοκρινολόγο Γιούλη, με τον επίσης γιατρό οφθαλμίατρο Ηλία Ανέστη.

 

Ένας λαμπρός γάμος σε ένα από τα λαμπρότερα θρησκευτικά μνημεία όπως είναι η ιστορική μονή της Παναγίας της Σκριπούς που βρίσκεται απέναντι από τον αρχαιολογικό χώρο του Ορχομενού. Μάρτυρες στην ένωση των δύο νέων πλήθος συγγενών και φίλων που ήλθαν ακόμη και από την μακρινή Ισπανία όπου πήρε την ειδικότητά της, η Γιούλη.

Μετά την τέλεση του μυστηρίου, οι γονείς των νεονύμφων, της νύφης Γιώργος και Άννα Παπαργύρη και του γαμπρού Νικόλαος και Γιούλα Ανέστη, δεξιώθηκαν τους καλεσμένους τους σε γνωστό κέντρο της Λιβαδειάς.

Κουμπάροι οι Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος και Δέσποινα Μανώλη.

Μεταξύ των καλεσμένων φίλων, συγγενών και “οι εν όπλοις” συναδέλφοι του Γιώργου Παπαργύρη, ο π. Δήμαρχος Μώλου και Αγίου Κωνσταντίνου Αντιστράτηγος ε.α. Βαγγέλης Τετριμίδας, ο Αντιστράτηγος ε.α. Νικόλαος Μαστραντώνης, ο Συνταγματάρχης ε.α. Γρηγόρης Κοσκέρης και ο γράφων εφ. Ίλαρχος Λιβέριος Πετρίδης. Επίσης παρευρέθησαν και οι: Αντιπεριφειάρχης Στερεάς Ελλάδας στους τομείς Παιδείας και Διά βίου Μάθησης Κωνσταντίνος Μπακομήτρος, Δήμαρχος Θηβαίων Αντιστράτηγος ε.α. Σπυρίδων Νικολάου, η Δήμαρχος Λιβαδειάς Γιώτα Πούλου, ο π. Δήμαρχος Τανάγρας Αντιστράτηγος ε.α. Παναγιώτης Κυριάκου και ο π. Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς.

 

Ευχόμαστε στους νεονύμφους κάθε ευτυχία, και όπως είπε ο Αμερικανός ιστορικός και φιλόσοφος Will Durant, “η οικογένεια είναι το κύτταρο του πολιτισμού”. Και για να μη ξεχνιόμαστε, κοντεύουμε να γίνουμε έθνος... γερόντων και αλλοφύλων, γι' αυτό κάντε νέους Έλληνες, όσους μπορείτε περισσότερους!

Λίγα λόγια για την μονή της Παναγίας Σκριπούς

Η μονή της Παναγίας Σκριπούς βρίσκεται στην ομώνυμη περιοχή – σημερινός Αθάμας – στον Ορχομενό της Βοιωτίας, απέναντι από τον αρχαιολογικό χώρο της πόλης και την αρχαία Ακρόπολη του Ορχομενού. Από τη μονή σήμερα λειτουργεί μόνο το καθολικό (εκκλησία) της, το οποίο είναι το πιο σημαντικό μνημείο από τη σειρά ναών του τύπου «σταυροειδής μεταβατικός», στον ελλαδικό χώρο.

Η Μονή της Παναγίας Σκριπούς είναι κτίσμα του 9ου αιώνα και πιθανότατα ο ναός σχεδιάσθηκε ως ταφικό μνημείο του χορηγού του, του Λέοντα, πρωτοσπαθάριου της ανακτορικής φρουράς του βυζαντινού αυτοκράτορα (873/874 μ.Χ.).

 Δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα από που προέρχεται η περίεργη ονομασία Σκριπού για τη Μονή, που σημειωτέον είναι το αρχαιότερο βυζαντινό μνημείο της Βοιωτίας και ένα από τα σπουδαιότερα της Ελλάδας. Η εκκλησία πάντως εξωτερικά είναι γεμάτη από επιγραφές και πιθανότατα σ’ αυτές τις εντοιχισμένες επιγραφές να οφείλεται το όνομα Σκριπού, από το λατινικό scriptus, που σημαίνει επιγραφή (inscription).

Αριστερά οι γονείς του γαμπρού Γιούλα και Νικόλαος Ανέστης

 

Η μητέρα της νύφης Άννα Γούλα με τον γυιό της Λουκά Παπαργύρη

Μερική άποψη της αίθουσας όπου οι γονείς των παιδιών δεξιώθηκαν τους καλεσμένους τους 

Η Άννα Γούλα με την Αυγή και Νίκο Μαστραντώνη

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Στ. Ελλάδας Κωνσταντίνος Μπακομήτρος (αριστερά).

 

Η Άννα Γούλα με την Νίκη Πετρίδου

Στο μέσον, ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπυρίδων Νικολάου με τη Δήμαρχο Λιβαδειάς Γιώτα Πούλου

Ο Αντιστράτηγος ε.α. Νίκος Μαστραντώνη με τον Λιβέριο Πετρίδη