Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του Συνδέσμου μας , που αφορούν σε επισκέψεις Μονάδων και Σχηματισμών σε ακριτικές περιοχές , το Διοικητικό του Συμβούλιο πραγματοποίησε,κατόπιν προσκλήσεως, επίσκεψη στο Γ΄ΣΣ και στην ΧΧΤΘΜ από 11 μέχρι 13 Οκτωβρίου 2016, στην οποία συμμετείχαν:

 α. Υποστράτηγος ε.α. Παπαδογεωργόπουλος Χρήστος Πρόεδρος

β. Αντιστράτηγος ε.α. Σπυρίδων Δημήτριος Αντιπρόεδρος

γ. Αντιστράτηγος ε.α. Μπαλτζώης Ιωάννης Μέλος

δ. Αντιστράτηγος ε.α. Μεντεσίδης Χαράλαμπος Γεν. Γραμματέας

ε. Ταξίαρχος ε.α. Μιχαηλίδης Γεώργιος Ταμίας

Την Τρίτη 11 Οκτ. 2016 και ώρα 12:30 φθάσαμε από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη στην έδρα του Γ΄ΣΣ/NRDC-GR όπου μας υποδέχθηκε με πολύ μεγάλη εγκαρδιότητα ο Διοικητής του Σώματος Αντιστράτηγος Στεφανής Αλκιβιάδης και μας οδήγησε στην αίθουσα ενημερώσεων στην οποίαν ήταν παρόντες ο Επιτελάρχης του NRDC-GR Υποστράτηγος (ΤΘ) Μπονώρας Δημήτριος και όλοι οι Αξιωματικοί (ΤΘ) του επιτελείου. Η ενημέρωση που μας παρουσίασε ο επιτελής του Σώματος ήταν εξαιρετική και δεν θύμιζε σε τίποτα τις συνηθισμένες ενημερώσεις. .

Το πρωΐ της επομένης μεταβήκαμε από την Θεσσαλονίκη στην Καβάλα και φθάσαμε στην έδρα της ΧΧ ΤΘΜ στις 10:00, στην οποίαν είμασταν προσκεκλημένοι στην τελετή της επίσημης παραλαβής της Πολεμικής της Σημαίας. Μας υποδέχθηκε ο Διοικητής της Υποστράτηγος Σταματιάδης Γεώργιος με το Επιτελείο του. Η όλη τελετή ήταν μία λιτή πλήν όμως επιβλητική τελετή. Παρών ήταν και ο Διοικητής της XXV ΤΘΤ Ταξίαρχος Κουλούρης Κυριάκος. Η συγκίνηση όλων μας ήταν εμφανής κατά την διάρκεια της επισκέψεώς μας στον ιστορικό και μοναδικό Σχηματισμό όχι μόνο του Όπλου μας αλλά και όλου του Στρατού μας. Μετά αναχωρήσαμε για το Οχυρό ΛΙΣΣΕ. Η διαδρομή , κυρίως ανεβαίνοντας την διάβαση του Γρανίτη μέχρι το οροπέδιο του Νευροκοπίου είναι συναρπαστικής βλάστησης και άγριας ομορφιάς. Μπροστά στο Οχυρό μας υποδέχθηκε ο Διοικητής της Μονάδος Ανχης Ντίκος Κ., ο οποίος μας ενημέρωσε για το Μουσείο Πάρκου Λίσσε και στη συνέχεια μας ξενάγησε στο Οχυρό. Το Μουσείο Πάρκου Λίσσου είναι ένα έργο του Δήμου Νευροκοπίου σε συνεργασία με το ΥΠΕΘΑ και με τη χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Διασυνοριακού Προγράμματος. Είναι ένα ομαδικό πρόγραμμα προσομοίωσης της μάχης που έγινε στις 6-9 Απριλίου 1941, μπορεί ο οποιοσδήποτε να επιλέξει έναν μαχητή και μέσα από υπολογιστες ,από τις πραγματικές θέσεις να λάβει μέρος στη μάχη. Ο χρόνος της προσομοίωσης κυλάει σε τριπλάσια ταχύτητα του πραγματικού και η δράση του παιχνιδιού παρακολουθείται από κάμερες μέσα στο Οχυρό. Η εμπειρία που αποκτήσαμε ήταν μοναδική.

       Την Τετάρτη 13 Οκτ. το πρωΐ αναχωρήσαμε από τη Θεσσαλονίκη για το Οχυρό ΡΟΥΠΕΛ μέσο Κιλκίς και φθάσαμε στο Οχυρό στις 12:00. Εκεί μας περίμενε ο Διοικητής της Μονάδος, Ανχης Τουλουμίδης Δ. και αφού μας καλωσόρισε,μας οδήγησε στο παρατηρητήριο, όπου ένας Στρατιώτης της Μονάδος του, μας ενημέρωσε για την περιοχή και την ομώνυμη Μάχη. Ακολούθως μας έγινε ξενάγηση στους χώρους του Οχυρού όπου είδαμε ανέκδοτες φωτογραφίες και άλλα υλικά στο Μουσείο. Κατά την επιστροφή μας στην πόλη των Σερρών συναντήσαμε το εκλεκτό μέλος του Συνδέσμου, Αντγο ε.α. Τζιάτζιο Στέργιο. Το βράδυ της ίδιας ημέρας επιστρέψαμε στην Αθήνα, γεμάτοι με νέες εμπειρίες, διαπιστώνοντας για άλλη μία φορά το υψηλό ηθικό των στελεχών μας αλλά και τους άρρηκτους δεσμούς μεταξύ των ε.ε.και ε.α.συναδέλφων του Όπλου μας.