Στις 14 Μαϊου 2018, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18.30 θα πραγματοποιηθεί στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, Βας. Σοφίας και Ρηγίλλης 1 ΑΘΗΜΑ η παρουσίαση του επίτομου πονήματος του Αντιστρατήγου ε.α. Χρήστου Μπίκα ‘Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος σε όλα τα μέτωπα-επικοί αγώνες Ελλήνων-Αποτρόπαια εγκλήματα-Δίκη Νυρεμβέργης-Βιογραφικά προσωπικοτήτων’

Το βιβλίο παρουσιάζουν ο Στράτηγος ε.α Σκαρβέλης Δημήτριος Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ και ο Αντιστράτηγος ε.α Τσίρκας Ευάγγελος Επίτιμος Διοικητής Γ’ ΣΣ. Είσοδος ελεύθερη.

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ {Β΄Π.Π.}

Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, ένας αιφνιδιαστικός και πολύχρονος πόλεμος, αποδείχθηκε ο πλέον ανθρωποβόρος και καταστροφικός πόλεμος της ιστορίας, που σκόρπισε τα δεινά του στα 4 Μέτωπα : Ευρώπης– Β. Αφρικής – Ατλαντικού και Ειρηνικού.

Οι τρομακτικές ανθρώπινες απώλειες, που ξεπέρασαν τα 60 εκατομμύρια, με σοβαρό τίμημα στον α ν θ ό της Νεολαίας, συνοδεύτηκαν από τον ε υτ ε λ ι σ μ ό της ανθρώπινης ύπαρξη στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης { Άουσβιτς -Μπέλσεν -Νταχάου κλπ.}, όπου βρήκαν τον θάνατο με εξοντωτικές πρακτικές όπως καταναγκαστικά έργα, πείνα, ασθένειες, βασανιστήρια και με τον πλέον ειδεχθή τρόπο στους θαλάμους αερίων στα κρεματόρια, και όλα αυτά στο βωμό της εκδίκησης με αντίποινα και της ε ξ ό ν τ ω σ η ς μιας ολόκληρης φυλής, αλλά και της κυριαρχίας των Ναζί σε ολόκληρη τη γη.

Οι ανυπολόγιστες καταστροφές σε πολεμικό υλικό και σε ζωτικούς χώρους { Λιμάνια- Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις-Οδικά και Σιδηροδρομικά δίκτυα}, κόστισαν πάνω από 1,3τρισεκατομμύρια δολάρια.

Τα ανωτέρω εξιστορούνται στο έναντι επίτομο πόνημα των 800 σελίδων και 120 έγχρωμων σχεδιαγραμμάτων και εικόνων,στο εξώφυλλο του οποίου απεικονίζεται το εύρος του περιεχομένου του.

Ιδιαίτερη περιγραφή γίνεται για τους επικούς αγώνες των Ελλήνων 1940-41, εναντίον του Φασισμού και του Ναζισμού, με δυσμενείς συνέπειες στην εξέλιξη των σχεδίων του Άξονα και την ευνοϊκή κατάληξη αυτού του πολέμου υπέρ των Συμμάχων των Ελλήνων.

Εκδότης : “ΒΙΒΛΙΟΕΠΙΛΟΓΗ ΑΕ”{Γεώργιος Αναστασάκης},Χ.Τρικούπη 26, τηλ.210-3302167, 6932952140

Αποστολή του βιβλίου και οίκοι, με αντικαταβολή, μέσω του εκδότη.