Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012 στο Στρατόπεδο “Επιλάρχου Μελίδη” στον Αυλώνα, έλαβε μέρος η τελετή ορκωμοσίας των Νεοσυλλέκτων Οπλιτών της ΣΤ' ΕΣΣΟ 2012, παρουσία του Δντου Διαβιβάσεων του ΓΕΣ Υποστρατήγου κ. Λάμπρου Παπαδήμα, του ΔΙΤ/ΓΕΣ Ταξιάρχου κ. Δημήτρη Θωμαΐδη, του Δκτου του ΚΕΤΘ Ταξίαρχου κ. Βασιλείου Δοκμετζόγλου, ενώ στην τελετή χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας.

 Τους νέους στρατιώτες καλωσόρισε ο Δντης Διαβιβάσεων κ. Παπαδήμας διαβεβαιώνοντας του παριστάμενους γονείς των νέων ότι η υπηρεσία θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να προστατέψει τα παιδιά τους που τα εμπιστεύονται στην υπηρεσία και τους αξιωματικούς τους.

Πριν την ορκωμοσία οι νέοι στρατιώτες και οι παραταγμένοι ένοπλοι, τραγούδησαν τον Εθνικό μας Ύμνο σκορπίζοντας ρίγη συγκινήσεως στο πλήθος. Αυθόρμητα χειροκροτήματα από τους γονείς και φίλους των νεοσυλλέκτων με την έλευση του Εθνικού μας Συμβόλου και το τέλος της ορκωμοσίας.

Την τελετή τίμησε με την παρουσία του ο τ. Α/ΓΕΣ Στρατηγός ε.α. κ. Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, ενώ ο Σύνδεσμος Αποστράτων Αξιωματικών Τεθωρακισμένων εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο Υποστράτηγο ε.α. κ. Χρήστο Παπαδογεωργόπουλο, Γ. Γραμματέα Αντιστράτηγο ε.α. κ. Θεόδωρο Κατσάρη, τα μέλη Υποστράτηγος ε.α. κ. Ανδρέας Παπουτσής, Σχης (ΤΘ) Φώτιος Μπράβος, Ίλαρχος ε.α. Λιβέριος Πετρίδης, εφ. Υπίλαρχος Χρήστος Παπαδημητρίου και ο εφ. Ανθυπίλαρχος Χρήστος Καραβίας. Την πολιτεία εκπροσωπήθηκε από τον Αντιδήμαρχο Αυλώνα κ. Γεώργιο Παπαγιάννη.