Στρατηγέ Χαράλαμπε Μεντεσίδη, Αγαπητέ Αντιπρόεδρε του Διοικητικού μας Συμβουλίου

Είμαστε όλοι εδώ αυτή την ώρα η οικογένειά σου, οι συγγενείς, οι φίλοι σου, σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών Ιππικού Τεθωρακισμένων, καθώς και οι συνάδελφοί σου του Όπλου μας (ε.ε. και ε.α.) για να σε αποχαιρετίσουμε και να σου πούμε το τελευταίο αντίο στο μακρινό σου ταξίδι προς την αιωνιότητα.

Ο ξαφνικός σου θάνατός υπήρξε για μας κεραυνός εν αιθρία, αφού κανένας από το Διοικητικό μας Συμβούλιο δεν γνώριζε κάτι για την κατάσταση της υγείας σου.

Εγώ προσωπικά, ως Επίτιμος Πρόεδρος του ΔΣ του Συνδέσμου και ενεργό μέλος του , θεώρησα καθήκον μου να σου απευθύνω το ύστατο χαίρε, όχι μόνο γιατί υπήρξες εκλεκτό μέλος του Συνδέσμου και επί πολλά χρόνια Γενικός Γραμματέας αυτού επί δικής μου Προεδρίας, αλλά και γιατί η συμβολή και η βοήθεια σου στην εκπλήρωση των στόχων του Συνδέσμου μας ήταν καταλυτική, χάρις στην κριτική σου σκέψη, στην πραότητα της ομιλίας σου, στις στοχευμένες προτάσεις σου και στη μεγάλη εμπειρία σου περί τα στρατιωτικά θέματα και όχι μόνο.

Σε διέκρινε πάντοτε η ευγένεια και η αξιοπρέπεια, ακτινοβολούσες εμπιστοσύνη, και ενέπνεες το σεβασμό στα εκάστοτε μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων.

Ήσουν ένας καταξιωμένος Αξιωματικός, με σεμνότητα και ακέραιη προσωπικότητα, με πολλά επαγγελματικά και διοικητικά προσόντα, στιβαρός στη διοίκησή σου, αυστηρός, αλλά και δίκαιος.

Σε θαύμαζα για την εργατικότητα και τη μεθοδικότητά σου, την τελειομανία σου και την επίτευξη των στόχων που έθετες.

Οι προϊστάμενοί σου σε λάτρευαν για την απόδοσή σου στο έργο σου, την πειθαρχία σου, το ήθος σου και την εν γένει συμπεριφορά σου στους υφισταμένους σου.

Δημιούργησες μια εξαίρετη οικογένεια, με την αγαπημένη σου σύζυγο Νίκη και τα εξαίρετα κορίτσια σου την Ελίζα και την Νικολέτα, που τους έδωσες αρχές, πανεπιστημιακή μόρφωση και επαγγελματική αποκατάσταση. Ευχόμαστε εκ Βάθους καρδίας την εξ ύψους παρηγορία στο πένθο σας και οι προσευχές όλων μας είναι υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αγαπημένου μας Μπάμπη.

Οι νεότερες γενιές του Όπλου μας, το οποίο με τόσο ζήλο και αγάπη υπηρέτησες, θα σε θυμούνται για πάντα και θα σε έχουν παράδειγμα προς μίμηση.

Με αυτά τα λόγια, Αγαπητέ συνάδελφε, σε αποχαιρετούμε με μεγάλη θλίψη, αλλά και υπηρηφάνεια και σου ευχόμαστε ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ. Αιωνία σου η Μνήμη.

Χρήστος Παπαδογεωργόπουλος Υποστράτηγος ε.α.-

Επίτιμος Πρόεδρος ΣΑΙΤΘ

Post Visitors:196