Γράφει ο Αντιστράτηγος ε.α. Μεντεσίδης Χαράλαμπος Γ.Γ. του ΣΑΙΤΘ

Την Κυριακή 2Ο Ιανουαρίου 2020 , όπως ήταν προγραμματισμένο, πραγματοποιήθηκε στο ΚΕΤΘ ο καθιερωμένος πλέον, από 19ετίας, θεσμός της κοπής της Βασιλόπιτας και για πρώτη φορά και η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου μας. Στις 10:15 συγκεντρωθήκαμε στη Λέσχη του ΚΕΤΘ περίπου 160 μέλη και φίλοι του συνδέσμου μετά συζύγων καθώς και οι ε.ε. Ανώτεροι και Ανώτατοι Αξκοί του Όπλου μας.

Μετά τον καφέ πήγαμε στην αίθουσα της Σχολής ΤΘ και στις 11:15 άρχισε τις εργασίες της η Γενική Συνέλευση. Με την έναρξη της συνεδριάσεως ο Γενικός Γραμματέας Αντγος ε.α. κ. Μεντεσίδης Χαράλαμπος καλωσόρισε τους συνέδρους και ευχήθηκε Καλή Χρονιά σε όλους και πρότεινε για το προεδρείο της Γενικής Συνελεύσεως τα παρακάτω μέλη: α) Αντγο ε.α. κ. Καγκιούζη Στυλιανό ως πρόεδρο, β) Επχο ε.α. κ.Κοσκέρη Γρηγόριο ως γραμματέα και γ) Εφ. Ανθλχο κ. Καραχάλιο Αλέξης ως μέλος. Η Γεν. Συνέλευση τους ενέκρινε και άρχισε η συνεδρίαση. Ο Πρόεδρος της Γεν. Συνελεύσεως, αφού διεπίστωσε ότι υπάρχει απαρτία, εβδομήντα δύο (72) μέλη, κήρυξε την έναρξη των εργασιών της συνελεύσεως και κάλεσε στο βήμα τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Υπτγο ε.α. κ. Παπαδογεωργόπουλο Χρήστο για τον απολογισμό των πεπραγμένων του έτους 2019 και των προγραμματισμό των δραστηριοτήτων του 2020. ο οποίος, εστίασε σε τρία βασικά σημεία: α) Στις εκδηλώσεις του συνδέσμου με αιχμή την ετήσια εκδήλωση στο Μνημείο Ιππικού στο Μέτσοβο και την ανάδειξη της ιστορίας του Ιππικού β) στην απρόσκοπτη έκδοση – κυκλοφορία του περιοδικού και γ) στην εγγραφή αρκετών νέων Μελών Μονίμων και Εφέδρων. Τέλος ευχαρίστησε τον Διευθυντή ΓΕΣ/ΔΙΤ, τον Διοικητή του ΚΕΤΘ και τους λοιπούς Ανωτάτους και Ανωτέρους Αξιωματικούς του Όπλου για την παρουσία τους στη Γ.Σ. , την φιλοξενία αλλά και την άριστη συνεργασία με τον Σύνδεσμο. Μετά ο Πρόεδρος της Γ.Σ. κάλεσε στο βήμα τον Ταμία του Συνδέσμου Ταξχο ε.α. κ. Μιχαηλίδη Γεώργιο προκειμένου να προβεί στον οικονομικό απολογισμό και τελευταίο κάλεσε τον Πρόεδρο της Εξελεκτικής Επιτροπής του Συνδέσμου Εφ. Υπλχο κ. Θεοδοσίου Θεόδωρο, ο οποίος όπως ανέφερε,μετά από έλεγχο που πραγματοποίησε στα οικονομικά του Συνδέσμου διεπίστωσε ότι όλα έχουν καλώς και ζήτησε την απαλλαγή του ΔΣ από κάθε οικονομική ευθύνη, την οποία και ενέκρινε η Γ.Σ.

Στο τέλος και μετά από τις απαντήσεις που δόθηκαν από το πρόεδρο του ΔΣ, στις ερωτήσεις που υποβλήθηκαν, ο Πρόεδρος της Γ.Σ., αφού ευχαρίστησε όλους τους συνέδρους για τη συμμετοχή τους, κήρυξε την λήξη των εργασιών της συνελεύσεως και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο ΔΣ για την νέα χρονιά. Ακολούθησε η ενημέρωση των συνέδρων από τον Διευθυντή ΓΕΣ/ΔΙΤ Ταξίαρχο κ. Σαμαρά Αστέριο σχετικά με την εκπαίδευση, την οργάνωση, το έργο, τις εξελίξεις και τις προοπτικές του όπλου μας. Ήταν πράγματι μία πλήρης και εμπεριστατωμένη ενημέρωση. Την Γ.Σ. τίμησαν με την παρουσία τους ο Δντής ΓΕΣ/ΔΙΤ, ο Δκτής του ΚΕΤΘ Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξκοί του Όπλου, ο Πρέσβυς ε.τ. Εφ. Επχος κ. Γεωργίου Γεώργιος και ο Αντγος ε.α. επίτημος ΓΕΠΣ κ. Φωτόπουλος Χρήστος.

Μετά την Γενική Συνέλευση και την ενημέρωση του Δντή ΓΕΣ/ΔΙΤ μεταβήκαμε στο Διοικητήριο του ΚΕΤΘ, για την καθιερωμένη φωτογραφία και στη συνέχεια πήγαμε στη Λέσχη του στρατοπέδου για την κοπή της βασιλόπιτας. Τυχερός ήταν ο Δντής ΓΕΣ/ΔΙΤ Ταξίαρχος κ. Σαμαράς Αστέριος.

Την τελετή κοπής της βασιλόπιτας ευλόγισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας , Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. κ. Κύριλλος και τίμησαν με την παρουσία τους ο ΥΦΕΘΑ Στρατηγός ε.α. και Επίτημος Α/ΓΕΣ κ. Στεφανής Αλκιβιάδης , ο νέος Αρχηγός του ΓΕΣ Αντιστράτηγος κ. Λαλούσης Χαράλαμπος, ο Υ/ΓΕΣ Αντιστράτηγος κ. Μπονώρας Δημήτριος , ο Διοικητής της ΑΣΔΥΣ Αντιστράτηγος κ. Παπαδόπουλος Βασίλειος, και οι Ταξίαρχοι κ.κ.Καμπουρίδης Λάζαρος , Παππάς Δημήτριος , Χρισταντώνης Νικόλαος και Κάλφας Στυλιανός, ο πρέσβυς ε.τ. Εφ. Επχος και τ.ΑΝΥΕΘΑ κ. Γεωργίου Γεώργιος και ο Αντγος ε.α. Επίτημος ΓΕΠΣ κ. Φωτόπουλος Χρήστος. Οικοδεσπότες ο Διευθυντής του Όπλου μας Ταξίαρχος κ. Σαμαράς Αστέριος και ο Διοικητής του ΚΕΤΘ Ταξίαρχος κ. Μαυροειδής Γεώργιος.

Για άλλη μία χρονιά οι ε.ε.και ε.α. Αξκοί βρεθήκαμε στο ΚΕΤΘ, ανταλλάξαμε απόψεις και ευχές, γνωριστήκαμε με νέους συναδέλφους, μονίμους και εφέδρους και επιβεβαιώσαμε και πάλι τους άρρηκτους δεσμούς που συνδέουν τους ε.ε. και ε.α.συναδέλφους του Όπλου μας.