Ένας βετεράνος του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου και όχι μόνον, το ιστορικό Μ-24 και επίσημα, το αμερικάνικο άρμα μάχης Light Tank M24, που συμβολίζει την μετεξέλιξη του Όπλου Ιππικού στη σημερινή του υπόσταση ΙΠΠΙΚΟ-ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ, βρίσκεται στην φυσική του θέση, στο Μνημείο Ιππικού στο Μέτσοβο.

Το Μνημείο ήταν το όραμα του Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών Ιππικού Τεθωρακισμένων που ξεκίνησε το 2006 και ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2015 με τη συνεισφορά των μελών του και άλλων φορέων.

Σήμερα, αποτελεί σημείο αναφοράς των Τεθωρακισμένων και όλων των μαυροσκούφηδων, όπου κάθε Οκτώβριο, παρουσία εν ενεργεία και ε.α. Αξιωματικών του Όπλου, της πολιτείας, και απλών πολιτών, αποδίδεται φόρος τιμής και ευγνωμοσύνης στους πεσόντες Ιππείς, οι οποίοι υπό τη στιβαρή διοίκηση του Διοικητού της Μεραρχίας Ιππικού Υποστρατήγου Στανωτά Γεωργίου ρίχτηκαν πρόθυμοι στο πανηγύρι του πολέμου με ασυγκράτητο ενθουσιασμό και αντιμετώπισαν επιτυχώς την επίλεκτη Μεραρχία Αλπινιστών ΤΖΟΥΛΙΑ και έτρεψαν σε φυγή τους εισβολείς εντός της Βορείου Ηπείρου μέχρι την Πρεμετή.