Αγαπητά Μέλη του Συνδέσμου

Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Αξιωματικών Ιππικού Τεθωρακισμένων ιδρύθηκε το έτος 1996. Με την έλευση του καινούργιου χρόνου συμπληρώνονται 25 χρόνια ζωής και ενεργού του δράσεως. Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να ενημερώσω τα μέλη μας για τα κύρια επιτεύγματα του Συνδέσμου κατά την 25ετή λειτουργία του:

Περιοδικό ΙΠΠΙΚΟ-ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ

Στην αρχή ξεκινήσαμε με απλά φυλλάδια σε φωτοτυπίες και σιγα-σιγά καταλήξαμε στο περιοδικό με τη σημερινή του μορφή.

Στόχος του περιοδικού είναι η τακτική και διαρκής επαφή με όλα τα μέλη μας, μονίμους και εφέδρους αποστράτους Αξιωματικούς του Όπλου μας, όπως και με όλους τους υπηρετούντες ανωτέρους και ανωτάτους Αξιωματικούς μας, αφού αποστέλλεται τακτικά σε αυτούς. Προτρέπω όλα τα μέλη μας να αποστέλλουν άρθρα τους για δημοσίευση στο περιοδικό μας. Στο ίδιο πνεύμα της διαρκούς επαφής είναι και οι τακτικές επισκέψεις μας στους Σχηματισμούς του Όπλου μας, όπως και η παρουσία μας σε εκδηλώσεις Μονάδων μας.

Ιδιόκτητο γραφείο επί της οδού Βερανζέρου 30 Αθήνα

Από την αρχή λειτουργίας του Συνδέσμου τέθηκε ο στόχος αποκτήσεως ιδιόκτητου γραφείου. Με την οικονομική συνεισφορά των μελών μας, φίλων και άλλων φορέων και ενός τραπεζικού δανεισμού, ο στόχος αυτός έχει επιτευχθεί από το 2006.

Μνημείο Ιππικού στο Μέτσοβο

Ο Σύνδεσμος υλοποίησε την ιδέα Ανωτάτου Αξιωματικού του Όπλου μας, ο οποίος έλαβε μέρος στις επιχειρήσεις κατά των Ιταλών το 1940, υπηρετών σε Μονάδα της Μεραρχίας Ιππικού με το βαθμό του Υπιλάρχου. Οι ενέργειες για την επίτευξη του στόχου άρχισαν το 2007 και το 2012 έγιναν τα εγκαίνια της τοποθετήσεως του Μνημείου.

Τελευταία στο χώρο του Μνημείου έγινε η τοποθέτηση μουσειακού άρματος Μ24, έτσι ώστε ο επισκέπτης να ενημερώνεται ότι το Ιππικό ως Όπλο έπαψε να υφίσταται και από το έτος 1946 η συνέχειά του είναι το Όπλο ΙΠΠΙΚΟ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ.

Και επειδή είμαστε οι συνεχιστές του Ιππικού μας παραθέτουμε μερικούς στίχους που αναφέρονται στην παράδοση του.

«Εμείς οι Μαυροσκούφηδες

Είμαστε και γλετζέδες

Γιατί κρατάει η σκούφια μας

Απ΄το ένδοξο Ιππικό μας»

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου εύχομαι ο καινούργιος χρόνος 2021 να είναι αίσιος, δημιουργικός, απαλλαγμένος από ιούς και με ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις

Ο Πρόεδρος

Χρήστος Παπαδογεωργόπουλος

Υποστράτηγος ε.α.