(Μερικές σκέψεις εν' όψη των εορτών...)

Για όσους δεν με γνωρίζουν είμαι Μηχανολόγος Μηχανικός κατά σπουδές και κατ΄ επάγγελμα. Τελειώνοντας το Πολυτεχνείο η πρώτη λογική κατεύθυνση θα ήταν να υπηρετήσω στο Όπλο του Μηχανικού, όπου μου είχε έρθει εξ' άλλου και η πρώτη πρόσκληση. Παρόλαυτα, μια συγκυρία γεγονότων με έφερε στην πύλη της Αυλώνας και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Με αφορμή και την συγκινητική ανάρτηση του αγαπητού μας Προέδρου Σγου Chris Papadogeorgopoulos

θα ήθελα εδώ να κάνω μια μικρή απόπειρα να συνοψίσω όλα εκείνα τα οποία με έκαναν (και κάνουν) να αγαπώ αυτό το Όπλο στο οποίο συνεχίζω να υπηρετώ.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ: Είναι το Όπλο εκείνο που θα έρθεις σε επαφή (κυριολεκτικά!) με την τεχνολογία και την μηχανική. Συγκροτήματα Ισχύος, Σταθεροποίηση, Τηλεμέτρηση, Εσωτερική Βλητική, Εξωτερική Βλητική, Καιρός, Θώρακες, Εδαφικές Πιέσεις, Κλάσεις Γεφύρωσης... τι θέλεις και δεν το έχεις!

ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑ: Η πινακίδα πάνω από έναν θάλαμο στο ΚΕΤΘ τα λέει όλα "Το καλύτερο άρμα είναι εκείνο που έχει το καλύτερο πλήρωμα". Όταν οι ώρες και οι μέρες κυλούν μέσα σε ένα "κουτί" με άλλους τρεις τότε αρχίζεις να νοιάζεσαι και να σε νοιάζονται με έναν τρόπο που σπάει οριζόντια και κάθετα όρια ηλικίας, βαθμού, καταγωγής...

ΣΕΒΑΣΜΟΣ: Αυτό το ξεχωρίζω, ομολογώ πως δεν το είχα προσέξει στην αρχή αλλά με έχει κερδίσει ο σεβασμός που δείχνουν οι νεότεροι προς τους παλαιότερους αλλά και η αγάπη των παλαιότερων προς τους νέους. Είναι κάτι πράγματι ξεχωριστό και κατεξοχήν ελληνικά οικογενειακό.

ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΣΗ & ΕΞΕΛΙΞΗ: Και φυσικά αφήνω για το τέλος αυτό που για μένα ξεχωρίζει το Όπλο μας και κουμπώνει άψογα με τον χαρακτήρα όλων των Στελεχών του, "πέτρα που κυλά δεν χορταριάζει" λέει μια παροιμία και νομίζω ταιριάζει γάντι και σε εμάς!

Αυτές οι λίγες σκέψεις... Καλή Χρονιά σε όλα τα μέλη της Ίλης μας και εύχομαι το 2021 να δώσει στον καθένα μας αυτό που ποθεί περισσότερο!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Κάλυμνος Ιωάννης

Έφεδρος Υπίλαρχος