Από το βήμα αυτό καλούμε κάθε Έλληνα, οπουδήποτε, να στηρίξει ηθικά (και υλικά για όσους μπορούν) την εθνική και κοινωνική δράση της ηρωικής δασκάλας Χαράς Νικοπούλου στη Θράκη. Μια ''κιβωτός'' πλέον αγκυροβόλησε εδώ και μήνες στην Κομοτηνή και έρχεται να συμβάλλει σε ένα κύκλο δράσεων, μαθημάτων φιλοσοφίας, προβληματισμού, γνώσεων, παράλληλα με την υποστήριξη μαθητών στις σχολικές τους υποχρεώσεις. Οι βάσεις μπήκαν, και οι επικεφαλής και οραματιστές της προσπάθειας, ο Γιάννης Φριτζαλάς (γεωστρατηγικός σύμβουλος) και η γνωστή δασκάλα του Δερείου Χαρά Νικοπούλου, ζευγάρι και στην ζωή, συνεχίζουν το εγχείρημά τους. Κόντρα την αφασία του αθηναισμού και τον πόλεμο των τουρκοπρακτόρων της Άγκυρας, που αλωνίζουν στην Θράκη.

Είναι προφανές ότι πρέπει να κινητοποιηθούμε όλοι και να στηρίξουμε την τόσο σημαντική και πρωτότυπη αυτή προσπάθεια. Σε μια Ελλάδα που καταρρέει όχι μόνον οικονομικά αλλά κυρίως ηθικά, πνευματικά, εθνικά, με μια παιδεία που παράγει "γενίτσαρους", τέτοια ΚΡΥΦΑ ΣΧΟΛΕΙΑ χρειάζεται σήμερα η πατρίδα μας. Πολύ σημαντικό -ειδικά στην παρούσα συγκυρία- που εκτός από αληθινή παιδεία θα προσφέρει ακόμη και δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες. Μιλάμε για ένα πνευματικό «σχολείο» με πρακτική δράση, που προσφέρει δωρεάν σε όποιον ζητήσει την βοήθειά του.

Η ''Κιβωτός της Δόμνας Βισβίζη'', ουσιαστικά είναι ένα πνευματικό σχολείο, η κυριότερη δραστηριότητα του οποίου θα είναι αρχικά η ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου. Θα πραγματοποιούνται κάποια σεμινάρια γενικότερου επιμορφωτικού χαρακτήρα όπως αρχαίων ελληνικών, φιλοσοφίας, γεωπολιτικής, οτιδήποτε έχει να κάνει με την ιδέα πάνω στην οποία οικοδομήθηκε η κιβωτός, δηλαδή της πανεπιστημονικής προσέγγισης του ελληνικού τρόπου σκέπτεσθαι, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε όπως είχε πει και ο Δημάρατος στο Ξέρξη στη γνωστή απάντηση που διασώζει ο Ηρόδοτος, ότι μέσω της αρετής αντιμετωπίζεται η σκλαβιά και η φτώχεια, η οποία ενδεχομένως και μεθοδευμένα έχει εξαπλωθεί πάνω στην πατρίδα μας.

Η κυριότερη σκέψη είναι να ενισχυθεί ο χριστιανικός πληθυσμός της περιοχής, να τονωθεί το συναίσθημά του όσον αφορά το τι βιώνει ειδικά η περιοχή της Θράκης σε σχέση με την οικονομική κρίση. Από εκεί και πέρα όμως θα απευθύνεται και στη μουσουλμανική μειονότητα. Επιπλέον, στόχος της ''Κιβωτού της Δόμνας Βιζβίζη'' είναι να καλυφθούν και κάποιες άμεσες βιοτικές ανάγκες συμπολιτών μας (όπως ένδυση, τροφή, παροχή ιατρικών εξετάσεων κτλ) πάντα αφιλοκερδώς.

Έχοντας λοιπόν ως οδηγό τη Δόμνα Βιζβίζη, τη Μπουμπουλίνα της Θράκης που πολεμούσε το’ 21 έχοντας πάνω στο καταδρομικό της πλοίο τα πέντε παιδιά της, και σε συνεργασία με μία ομάδα Ελλήνων και ξένων επιστημόνων, όπως ο διδάσκαλος και συγγραφέας Σαράντος Καργάκος, η φιλόλογος Άννα Ευσταθίου Τζιροπούλου, ο επίτιμος πρόεδρος του Αρείου Πάγου Αθηνών Βασίλειος Νικόπουλος, ο μαθηματικός και γεωστρατηγικός σύμβουλος Νίκος Λυγερός, ο Ισπανός καθηγητής κλασσικών σπουδών και πρόεδρος της Euroclassica Jose Luis Navarro, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Γεώργιος Λεκάκης, ο γεωπολιτικός και ιστορικός ερευνητής Ιωάννης Φριτζαλάς, η δασκάλα Χαρά Νικοπούλου, καθώς και μια μεγάλη ομάδα από την πανεπιστημιακή, ακαδημαϊκή και εκπαιδευτική κοινότητα της Ελλάδος, θωρακίζουμε τον Έλληνα Θρακιώτη που μαστίζεται από την κρίση των ημερών.

Η ''κιβωτός'' παλεύει κοντολογής να καλύψει τα κενά της ερμαφρόδιτης πολιτικής του ελληνικού κράτους στην ακριτική Θράκη.Την ώρα που το κοινωνικό κράτος κατακρημνίζεται και η κυβέρνηση προσπαθεί να απομυζήσει μέχρι και το τελευταίο ευρώ από την τσέπη των Ελλήνων, μια ομάδα εθελοντών από τη Θράκη, άνοιξε πανιά προς την Ελπίδα. Με την καθοδήγηση της ηρωϊκής δασκάλας Χαράς Νικοπούλου αλλά και του συζύγου της Ιωάννη Φριτζαλά, η ''Κιβωτός της Δόμνας Βιζβίζη'', το πνευματικό αυτό κέντρο που μετρά ήδη 1,5 χρόνο ζωής, σαλπάρει για την υλοποίηση του επόμενου στόχου του: Τη δημιουργία του ''Ακρίτα'', ενός παραδοσιακού αγρο-κτηνοτροφικού οικισμού στην ορεινή Ροδόπη. Σκοπός είναι η δημιουργία ενός χωριού, όπου τα πάντα θα στηρίζονται στην καλλιέργεια της γης, την εκτροφή των ζώων και γενικώς στην βιωματική σχέση με το φυσικό περιβάλλον, το πνεύμα της οποίας θα πηγάζει από τα πανανθρώπινα ελληνορθόδοξα ιδεώδη. Πρώτοι του κάτοικοι θα είναι ορφανά και εγκαταλελειμμένα παιδιά από ολόκληρη την Ελλάδα.

''Εμείς θα ζήσουμε μόνιμα σε αυτό το χωριό, καλώντας εσάς του συμπατριώτες μας να γίνετε η κινητήριος δύναμη που θα ζωντανεύσει ξανά τα ορεινά μέρη της Ροδόπης. Γι’ αυτό, σάς παρακαλώ θερμά να στηρίξετε'' υπογραμμίζει η Χαρά Νικοπούλου για να καταλήξει: ''Έλληνες, ελάτε να γίνουμε όλοι για αυτά τα Ελληνόπουλα ήρωες· και σήμερα ήρωας δεν είναι αυτός που θα πεθάνει για την Ελλάδα, αλλά αυτός που θα μείνει σε αυτήν για να κάνει το ακατόρθωτο εφικτό και το ανέλπιστο πραγματικό''.