Γράφει ο Έφεδρος Υπίλαρχος Θεοδοσίου Θεόδωρος

Όπως ήταν αναμενόμενο ,μεγάλος αριθμός Εφέδρων Αξιωματικών ΙΠΠ/ΤΘ ,προερχόμενοι από όλες τις γωνιές της χώρας ,ιδιαιτέρως της Β. Ελλάδος, κατέφθασαν με πολύ χαρά, συγκίνηση , αλλά κι έντονα συναισθήματα αναπολήσεων, στις Εγκαταστάσεις της XXIV ΤΘΤ , στο Λιτόχωρο.

Τους επισκέπτες , υποδέχθηκαν θερμότατα, εντεταλμένοι Αξ/κοι , οι οποίοι μετά την παράθεση καφέ και αναψυκτικών, ξενάγησαν τους Εφέδρους στους όρχους των Αρμάτων.

Δεν ήταν λίγοι, που ‘’ξαναπερπάτησαν ’’ στα ιδία μέρη που είχαν υπηρετήσει ως ΔΕΑ. Οι μνήμες πολλές κι ακόμα πιο πολλές οι αναπόφευκτες ‘’ψυχικές’’ δονήσεις που κατέκλυζαν όλους.

Ακολούθησε η προβλεπόμενη απ το πρόγραμμα , κυρίως Εκδήλωση, την όποια τίμησε με τη παρουσία του ο Διοικητής της ΧΧ ΤΘΜ Υποστράτηγος Ρώσσης Σπυρίδων

Παρευρεθήκαν ακόμη ο Διοικητής της XXIV ΤΘΤ Ταξίαρχος Ζαχαρόπουλος Ζαχαρίας, Αξιωματικοί [ΤΘ] ε.α. του Νομού Πιερίας ,τα μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών Ιππικού Τεθωρακισμένων, Υποστράτηγος ε.α. .Παπαδογεωργακοπουλος Χρήστος Πρόεδρος, Αντιστράτηγος ε.α. Παπαποστολου Σεραφείμ Αντιπρόεδρος, Αντιστράτηγος ε.α. Μεντεσίδης Χαράλαμπος Γεν. Γραμματέας και Αντιστράτηγος ε.α. Κυριάκος Δημήτριος , Μέλος

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Διοικητής της ΧΧΤΘΜ, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου και ο Εκπρόσωπος των Εφέδρων.

Επιπροσθέτως ο Διοικητής της XXIV ΤΘΤ, ανέπτυξε με σαφήνεια, το έργο και τις δραστηριότητες της Ταξιαρχίας, ενώ ο Αντιστράτηγος εα. Κυριάκος Δημήτριος , παρουσίασε ενδιαφέροντα στοιχεία για τις εξελίξεις του Όπλου μας.

Στη συνέχεια και σύμφωνα με τη Παράδοση ο Πρόεδρος του Συνδέσμου,

προσέφερε βιβλία Ιστορικού ενδιαφέροντος στον Διοικητή της ΧΧΤΘΜ ,και στον Διοικητή της XXIV Ταξιαρχίας .

Ο Διοικητής της ΧΧΤΘΜ επέδωσε αναμνηστικές πλακέτες στον Πρόεδρο του Συνδέσμου και στον εκπρόσωπο των Έφεδρων, ο οποίος ευχαριστώντας τον Υποστράτηγο τόνισε ότι αυτή η τιμή ανήκει και αντανακλά στο σύνολο των Εφέδρων Αξιωματικών

Με παρέμβαση του , ο Έφεδρος Ανθλχος Κάλυμνος Ιωάννης αναφέρθηκε, με ιδιαίτερη θέρμη, στην πρόσφατη εμπειρία του, από την συμμετοχή του στην ΤΑΜΣ ‘’ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ ‘’ως Έφεδρος Ανθλχος Ουλαμαγος Ουλαμού Αρμάτων LEO-2HEL .

Μέσα σε μια πολύ ζεστή και φιλική ,ατμόσφαιρα ,ακλούθησε γεύμα σε κοσμικό εστιατόριο της περιοχής, με εξαιρετικά εδέσματα και εκλεκτόν οίνο….

Η αποχώρηση από το Λιτόχωρο , βρήκε όλους ικανοποιημένους κι ευχαριστημένους, με την υπόσχεση για μια νέα συνάντηση του χρόνου στη Θράκη.

 

 

Χαιρετισμός Προέδρου ΣΑΙΤΘ στην εκδήλωση των Εφέδρων Αξιωματικών στη έδρα της XXIV ΤΤΘ στο Λιτόχωρο την 8η Δεκεμβρίου 2018

Στρατηγέ Κύριε Διοικητά της ΧΧ ΤΘΜ και Εκπρόσωπε του κ. Α/ΓΕΣ, Κύριε Ταξίαρχε Διοικητά της XXIV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας

Ευχαριστούμε θερμά εσάς και τα στελέχη σας για την υποδοχή και την άψογη φιλοξενία σας και για ένα ακόμη λόγο ότι ευχαρίστως δεχτήκατε να βρίσκεσθε στο Στρατόπεδο μη εργάσιμη ημέρα. Σας συγχαίρουμε για το υψηλό έργο που επιτελείτε, είμαστε υπερήφανοι για σας και σας ευχόμαστε καλή τύχη και εις ανώτερα.

Εγώ προσωπικά και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών Ιππικού Τεθωρακισμένων χαιρετίζουμε την παρούσα εκδήλωση, που γίνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά υπό την αιγίδα του ΣΑΙΤΘ και σκοπό έχει να τιμήσει τον Έφεδρο Αξιωματικό του Όπλου μας, να του δώσει την ευκαιρία να έλθει σε επαφή με τις Μονάδες Τεθωρακισμένων, να δει από κοντά το νέο υλικό των Τεθωρακισμένων και να ενημερωθεί για τις τεχνολογικές εξελίξεις και τις προοπτικές του Όπλου μας.

Τον περασμένο χρόνο η εκδήλωση αυτή ξεκίνησε από μία πρόταση Εφέδρων Αξιωματικών μελών μας την οποία ενέκρινε ο κ. Α/ΓΕΣ και στη συνέχεια καθιερώθηκε να γίνεται κάθε χρόνο.

Το γεγονός αυτό καταδεικνύει τη σωστή απόφαση που πήραν οι συνάδελφοι ιδρυτικά μέλη του Συνδέσμου κατά τη σύνταξη του Καταστατικού του, όχι μόνο να περιληφθούν οι Έφεδροι Αξιωματικοί του Όπλου ως Τακτικά μέλη, αλλά να αποτελούν και αιρετά μέλη των εκάστοτε Διοικητικών Συμβουλίων.

Και τώρα να μου επιτρέψετε να αναφερθώ γενικά στην Εφεδρεία των Ε.Δ.

Όταν μιλάμε για την εφεδρεία των Ενόπλων Δυνάμεων εννοούμε αυτούς που υπηρέτησαν την υποχρεωτική θητεία τους, Εφέδρους Αξιωματικούς, Εφέδρους Υπαξιωματικούς και Οπλίτες. Επίσης συγκαταλέγεται σ’ αυτούς και ένας αριθμός ικανός για στράτευση εφέδρων εκ Μονίμων.

Ουσιαστικά, η εφεδρεία αποτελεί την βασική Δύναμη των Ενόπλων Δυνάμεων, διότι πρόκειται για προσωπικό εκπαιδευμένο στα της μάχης, εφόσον πέρασε όλο τον κύκλο της προβλεπόμενης, βάσει προγραμμάτων , εκπαιδεύσεως κατά την περίοδο της στρατεύσεώς τους.

Αναφερόμενοι στους δικούς μας Εφέδρους Αξιωματικούς, που αντιπροσωπευτικός αριθμός βρίσκεται στην αίθουσα αυτή, θα ήθελα να τονίσω ειδικά όχι μόνο την άρτια εκπαίδευση που έχουν πάρει στην ΙΛΗ ΥΕΑ, αλλά και την αγάπη που έχουν στο Όπλο που υπηρέτησαν και το δέσιμο που έχουν μεταξύ τους.

Επομένως, ένα από τα βασικά στοιχεία, για την αμυντική θωράκιση της χώρας είναι , η αρίστη οργάνωση των Μονάδων Επιστρατεύσεως και η άρτια εκπαιδευμένη τελικά εφεδρεία.

Σήμερα, πολύ περισσότερο από κάθε άλλη φορά, θα πρέπει η Πολιτεία δια των αρμοδίων και υπευθύνων οργάνων της, να προσέξει και να έχει έτοιμη την απαιτούμενη εφεδρεία. Καθόσον, ο πάντα κακός, ύπουλος και χωρίς μπέσα γείτονάς μας, απαιτεί εκβιάζοντας τη χώρα μας, χωρίς ντροπή και ιστορικούς φραγμούς Ελληνικά εδάφη και χωρίς η Τουρκία να σκεφτεί που ήταν προ του έτους 1000 μ.χ. Πως κατέλαβε και διατήρησε με τεράστια ιστορικά εγκλήματα την ιστορική πατρίδα μας για 400 χρόνια σκλαβιάς, χωρίς βέβαια τελικά να μπορέσει να αλλοιώσει την ελληνική συνείδηση.

Ο πόλεμος είναι η έσχατη λύση των συνετών Ηγητόρων όταν τα άλλα μέσα και οι τρόποι αποτύχουν. Για τον λόγο αυτό πάντα πρέπει η Ελλάδα να είναι έτοιμη για πόλεμο για να έχει ειρήνη, με τέτοιους ύπουλους γείτονες που δεν ξέρουν από φιλίες και καλές εποικοδομητικές σχέσεις μεταξύ ομόρων κρατών.

Για τους παραπάνω στοιχειωδώς αναφερομένους λόγους θα πρέπει η πολιτική και στρατιωτική Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων να επιδείξει άμεσο ενδιαφέρον και στον τομέα των Εφέδρων και να μεριμνήσει για :

1. Την τοποθέτηση ικανών στελεχών στις Διευθύνσεις Επιστρατεύσεως των Γεν. Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων και στις Μονάδες Επιστρατεύσεως, δείχνοντας έτσι το ενδιαφέρον της Υπηρεσίας και στον τομέα αυτόν.

2. Την ακατάπαυστη συνέχιση Εκπαιδεύσεως της Εφεδρείας κατά χρονικά διαστήματα με τη συμμετοχή τους στις διεξαγόμενες ασκήσεις στα σύγχρονα όπλα και στις νέες εξελίξεις στην πρακτική στο πεδίο της Μάχης.

3. Την σχολαστική συνέχιση αναπροσαρμογής της εφεδρείας κατ’ έτος, σε πρώτης δεύτερης, και τρίτης κατηγορίας επανδρώσεως Ενεργών και εν επιστρατεύσει Μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

4. Την συνέχιση διατηρήσεως ορισμένων μεγάλων Σχηματισμών με κύρια αποστολή την παρακολούθηση, τον έλεγχο και την εκπαίδευση των Εφεδρικών Μονάδων και των αποστολών συμπληρώσεως των αντίστοιχων Ενεργών.

5. Τη συνέχιση διατηρήσεως υψηλού φρονήματος του Ελληνικού Λαού, βασικά του Πατριωτισμού του και την καλλιέργεια Εμπιστοσύνης προς τους Ηγέτες του. Διότι ο Πατριωτισμός είναι ενωτικός και υψηλής ηθικής ενατενήσεως ιδεολογία. Είναι ανιδιοτελής και κινείται πέραν από τα όρια της ωφελιμιστικής φιλοσοφίας. Θα πρέπει δε, δια μέσου της παιδείας της Πολιτείας και της Οικογένειας να εμφυτευθεί και να καλλιεργηθεί μέσα στη σημερινή νεολαία μας. Ο Πατριωτισμός είναι πέραν παντός Συνδικαλισμού, κομματισμού και πολιτικής θεωρίας, είναι μια διαχρονικώς άφθαρτος υποχρέωση του πολίτη μιας χώρας, ν’ αγαπά και να θυσιάζεται για την Πατρίδα του. Οι νέοι της Ελλάδος είναι ιστορική ανάγκη να κρατούν υψηλά τον πυρσόν του Πατριωτισμού και της αυτοθυσίας. Αυτό είναι το έργο των Συνετών Ηγετών της πατρίδος μας.

6. Τέλος, πέραν των ανωτέρω αναφερομένων, θα πρέπει να αναθεωρηθεί το σκεπτικό του χρόνου θητείας της Ελληνικής Νεολαίας στις Ένοπλες Δυνάμεις, λαμβάνοντας υπόψη και τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα μας. Η σημερινή θητεία διάρκειας 9 μηνών δεν μπορεί να αποδώσει άρτια εκπαιδευμένη εφεδρεία.

Επειδή συμπεριφορές απαράδεκτες σε προκλήσεις από τη γείτονα χώρα στο Αιγαίο αυξάνονται, και επειδή ούτε τον κάβουρα μπορείς να τον κάμεις να περπατάει ίσια, ούτε το φίδι μπορείς να το κάνεις να πετάει και επειδή ούτε τον ύπουλο άνθρωπο μπορείς να τον μεταβάλλεις, για το λόγο αυτό πρέπει να είμαστε πάντοτε με το όπλο παραπόδα.

Κλείνοντας την αναφορά μου αυτή θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στην πρωτοβουλία αυτή των Εφέδρων μας και να είμαστε καλά να ξαναβρεθούμε του χρόνου στο χώρο που θα επιλεγεί. Απευθύνουμε επίσης πολλές ευχές σε όλους σας για υγεία και καλές γιορτές.

Ευχαριστώ

 

 

 

Ομιλία Εφέδρου Υπιλάρχου ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ Θεοδώρου

Στρατηγέ, Αγαπητοί Συνάδελφοι

Όλοι εμείς οι ‘Έφεδροι, παρόντες και απόντες, νοιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά, το Αρχηγείο του ΓΕΣ, όχι μόνο για την αποδοχή του αιτήματός μας, αλλά και για την ενίσχυση της όλης προσπάθειας προκειμένου η σημερινή ημέρα να πάρει σάρκα και οστά.

Εγκάρδιες ευχαριστίες ακόμη, οφείλουμε στην Ιστορική ΧΧΙV ΤΘ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ, που, με προεξάρχοντα τον Διοικητή της, ΤΞΧΟ Κο ΖΑΧΑΡΙΑ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟ, αλλά και τους λοιπούς Αξιωματικούς και οπλίτας ,φιλόξενα και με περισσή ευγένεια και αγάπη, σήμερα μας υποδέχονται.

Πώς θα μπορούσαμε να παραλείψουμε όμως από αυτή την αναφορά μας, το Συμβούλιο και ιδίως τον Πρόεδρο του ΣΑΑΙΤΘ, που από την πρώτη στιγμή, ανεγνώρισαν το «ειδικό βάρος», έδωσαν …βήμα ,κι αγκάλιασαν την μεγάλη οικογένεια των Εφέδρων..

Πριν από κάθε τι άλλο, για όλους εμάς, που φοιτήσαμε, αλλά και ανδρωθήκαμε στην ΙΛΗ ΥΕΑ και στη ΣΑΤΘ, πρέπει ν αναφερθεί ,ότι ,αυτό που ανεξίτηλα χαράχθηκε στο μυαλό και στη καρδιά μας, είναι η αγάπη, ο σεβασμός, αλλά και η γλυκιά αναπόληση, των εκπαιδευτών και των Διοικητών μας.

Για το λόγο αυτό ας φέρουμε κοντά μας τον έξοχο εκείνο άνθρωπο και λαμπρό Αξιωματικό, που,, ποιος ξέρει,,, ίσως κάνει μια νέα θητεία στην Αιώνια Ανατολή.

Ας κρατήσουμε, σε ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του προσφιλούς μας ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΟΥ ΣΙΜΟΥ ΑΝΔΡΕΑ

ΔΙΟΙΚΗΤΟΥ ΤΗΣ ΣΑΤΘ……..

------------------------------------------------

«Είμαστε εδώ, για το ΟΠΛΟ μας… για τη ΠΑΤΡΙΔΑ μας…. για τους ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ μας»

Αυτά τα λόγια δεν είναι δικά μου. Τα διάβασα στο διαδίκτυο, και με συγκίνησαν πολύ.. Μέσα σε δυο λιτές αράδες, μια μεγαλόπρεπη κατάθεση ψυχής και Εθνικού Μεγαλείου .Φρονώ ότι η εμπνευσμένη παρότρυνση του Εκλεκτού, Συναδέλφου Γιάννη Κάλυμνου, αντικατοπτρίζει τη βούληση και το όραμα κάθε Μαυροσκούφη Αξιωματικού.

Βρισκόμαστε εδώ, γιατί ποτέ δεν θεωρήσαμε την Θητεία μας «χάσιμο χρόνου». Τουναντίον αποδεχθήκαμε ότι η παρουσία μας ,στη ζωή του Έθνους και η αποστολή μας στη κοινωνία, είναι εξίσου σημαντική, τόσο εν καιρώ ειρήνης ,όσο και εν καιρώ πολέμου. Ήταν ο Τσώρτσιλ που είχε πει: «Ο Έφεδρος Αξιωματικός, είναι δυο φορές στρατιώτης και πολίτης.

Και να ‘μαστε λοιπόν εδώ….Του χρόνου, αν όλα πάνε καλά στην Ακριτική Αλεξανδρούπολη.

Εδώ …Χωρίς να μας το έχει επιβάλλει κανένας…Οικεία βουλήσει… Με μόνο οδηγό την λατρεία για το Όπλο και την Αγάπη προς τη Πατρίδα.

Είμαστε εδώ, λίγες μέρες μετά την εντυπωσιακή παρουσία μας στο Μέτσοβο, για να υπογραμμίσουμε την βαθιά κατανόηση και αποδοχή του Υψηλού ρόλου των ΕΔ ,στον οποίον ως Έφεδροι συμπορευώμεθα, αφού είμαστε πεπεισμένοι ότι η Εθνική Άμυνα δεν πρέπει να είναι υπόθεση μόνον των εξ’ επαγγέλματος στελεχών, αλλά όλων όσων κατοικούν και απολαμβάνουν τα αγαθά που προσφέρει η ασφάλεια της Πατρίδας .Μιας Πατρίδας που τα όρια της μπορεί ν’ αρχίζουν από την αυλή του σπιτιού μας ,και να φθανουν στα σύνορα..Το μεγαλειο και η αξιοπρέπεια της όμως της ,κάποιοι πριν από μας φρόντισαν να φτάσει στα πέρατα της Οικούμενης..

Ο Βίκτωρ Ουγκώ σε στιγμή έξαρσης είχε γράψει το στίχο: «Δεν γνωρίζω πια το όνομα μου. Ονομάζομαι Πατρίς.»

Είμαστε εδώ,, γιατί όλοι μας, αναγνωρίσαμε την ανεκτίμητη κορυφαία διττή «παραγωγική» προσφορά της ΣΑΤ και των ΕΔ …. δηλ. το αίσθημα ασφάλειας έναντι εξωτερικών απειλών και την ευρεία παιδεία [ΑΝΔΡΑΓΩΓΙΑ ] που αναπτύσσει και παραδίδει, υπεύθυνα πρόσωπα σε μια δημοκρατική κοινωνία.

Είμαστε εδώ,, ,γιατί έχουμε υψηλή αίσθηση της έννοιας του Καθήκοντος.

Όταν η χώρα μας απειλείται πέραν από τις ..όποιες «νεοφυείς» απειλές κι από τις παραδοσιακές άλλες… που έχουν την μορφή της έμπρακτης αμφισβήτησης των Συνόρων, του Διεθνούς Δικαίου και των Κυριαρχικών Δικαιωμάτων μας…

Όταν το καθολικό αγαθό, αυτό της Εθνικής Αμύνης απειλείται,,, τότε η ευθύνη βαραίνει όλους μας.

Το Στράτευμα όμως που καλείται, να Την υπερασπισθεί, δεν συνιστά μια ξεχωριστή ομάδα, αλλά είναι ο ίδιος ο Λαός, που αποτελεί τη Πολιτεία.Να γιατί σε χώρες που δεν έχουν οικονομικές πολυτέλειες ο πιο κρίσιμος και μοναδικός παράγοντας είναι ο Ανθρώπινος Πλούτος, βασική δύναμη του οποίου είναι η εγρήγορση και η ετοιμότητα των Εφέδρων . Οι πόλεμοι ναι, γίνονται με όπλα…

Τους κερδίζουν όμως οι άνθρωποι

Αυτών, λοιπόν, των Εφέδρων, η εκπαίδευση, μέλλει ν’ αξιοποιηθεί από τα Μόνιμα Στελέχη προκειμένου να διατηρεί η Χώρα μας έναν αξιόμαχο και καλό Στρατό. Διότι γνωρίζουμε ότι οι μάχες δεν κερδίζονται απ’ τους ..μεγάλους Στρατούς, αλλά απ’ τους καλούς...

Είμαστε εδώ,,, για να διατρανώσουμε την αγάπη μας στο Όπλο, και ταυτόχρονα να δείξουμε την ικανοποίηση μας στην Ηγεσία των ΕΔ η οποία έμπρακτα δείχνει την εμπιστοσύνη και την πίστη στους Έφεδρους Αξιωματικούς και όχι μόνο…

Είμαστε εδώ, για να βροντοφωνάξουμε… Αξιοποιείστε μας.

Ως αναπόσπαστο μέρος του αμυντικού μας ιστού, οι Έφεδροι Αξιωματικοί έχουν να επιδείξουν διαχρονική παρουσία σε κάθε κάλεσμα της πατρίδος. Ακολουθώντας τα παραδείγματα του Δημήτρη Ίτσιου, του Βασίλη Τσιαβαλάρη και των λοιπών Εφέδρων, πάντοτε και παντού θα υπερασπιζώμεθα την Εθνική μας κυριαρχία και την Εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας μας.

Τόσο οι Μόνιμοι Αξιωματικοί ,όσο, κατ’ αναλογία και οι Έφεδροι, καλούνται να φέρουν εις πέρας, έργα και αποστολές που απαιτούν διαδικασίες δια βίου μάθησης. Οι χθεσινές τεχνολογίες, είναι σήμερα παρωχημένες και οι χθεσινές σταθερές σήμερα είναι μεταβλητές. Οι χθεσινές βεβαιότητες, σημερινές αμφιβολίες….

Πρέπει να εκπαιδευτούμε για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το γνωστό, αλλά και να μορφωθούμε για ν’ αντιμετωπίσουμε το άγνωστο...Εκπαιδευόμαστε για το πόλεμο του χθες και μορφωνόμαστε για τον πόλεμο του αύριο..Τον Στόχο αυτό καλείται να μετουσιώσει σε πράξη, ανεμπόδιστα και ανεπηρέαστα η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ της χώρας ……

Στο σημείο αυτό δεν είναι δυνατόν να μην αναφερθούμε στον Άνθρωπο εκείνον που τόσο μας εμπνέει ,μας καθοδηγεί και αξιοποιεί με φρόνηση, οργάνωση και σχεδιασμό τη Δύναμη των Εφέδρων.

Είπε ο Μακιαβέλλι: «Δεν τιμούν οι τίτλοι τον Άνδρα

Ο Άνδρας τιμά τους τίτλους»

Κι ένας τέτοιος με όλο το σεβασμό στο Πρόσωπο, αλλά και στο Θεσμικό του ρόλο,

Είναι ο «ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ» ,,άνθρωπος,,

ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΣ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ

Μέσα απ’ την καρδιά μας, ολόψυχα τον ευχαριστούμε για την αμέριστη συμπαράσταση και έμπρακτη βοήθεια που απλόχερα μας προσφέρει.

Επιπροσθέτως όμως ,Τον ευγνωμονούμε ακόμη, για το μοναδικό αίσθημα ασφάλειας ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ που ενεφύσησε σ’ όλους τους ΕΛΛΗΝΕΣ.

Τον ΑΡΧΗΓΟ μας πρέπει να είχε κατά νου, εκείνος ο Κρητίκαρος, που είπε ότι:

«Δεν υπάρχουν ιδέες. Υπάρχουν μονάχα άνθρωποι που κουβαλούν τις ιδέες,,, κι αυτές, παίρνουν το μπόι του ανθρώπου που τις κουβαλάει.

Όλοι εμείς ,που γνώσεις, και παιδεία έχουμε. Που εμπειρίες και σοφία αντλούμε με την ενασχόληση μας, στην αγορά, στις Επιστήμες , ή στην κοινωνία, δεν είναι δύσκολο να μην αντιληφθούμε ότι η κρίση που μαστίζει την ευρύτερη οικογένεια μας, είναι ηθική. Λείπει ,έστω σε κάποιο βαθμό, η πίστη σ ’ένα εθνικό όραμα , σ ένα ιδανικό που ζωογονεί και ζωοδοτεί.

Στο σημείο αυτό, ερχόμαστε εμείς όλοι οι Έφεδροι για να κάνουμε τη διαφορά. Γαλουχηθήκαμε με αρχές από τις οικογένειες μας. Ανατραφήκαμε με κώδικα την ηθική. Αυτά και μεταφέρουμε στα παιδιά και στα εγγόνια μας. Στο μεδούλι μας σφηνώσαμε τις αξίες, ,τα διδάγματα, και το φρόνημα που Ακάματοι εργάτες του Στρατεύματος μας μεταλαμπάδευσαν. Διδαχθήκαμε πολλά.. μα πάνω απ’ όλα διδαχθήκαμε αυτό,, που ο Καζαντζάκης είπε: «Αν μπορείς,, κοίταξε το φόβο κατάματα…… .και ο φόβος θα φοβηθεί και θα φύγει...».

Εμείς λοιπόν δεν φοβόμαστε να πούμε ότι ο όρκος που δώσαμε στη Πατρίδα δεν έχει ημερομηνία λήξης.

Ο ομφάλιος λώρος,,, εις αεί θα υπάρχει…

Την ημέρα της ορκωμοσίας μας δηλώσαμε ξεκάθαρα, πρώτα στη συνείδηση μας και μετά μ’ όλη την δύναμη της φωνής μας

στην ΕΛΛΑΔΑ μας ..[που ξέρει,, ν’ ακούει,,,, άσχετα αν δεν μιλά..]

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΗΣ??....ΜΙΑ ΖΩΗ, ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΗΣ

Ευχαριστώ για την ανοχή σας

ΘΟΔΩΡΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ

ΕΦ. ΥΠΛΧΟΣ [Σ 100 / ΕΣΣΟ 71Δ ]

ΟΥΛΑΜΑΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΙΛΗΣ ΥΕΑ