27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2019 , όπως ήταν προγραμματισμένο, πραγματοποιήθηκε στο ΚΕΤΘ ο καθιερωμένος πλέον, από 18ετίας, θεσμός της κοπής της Βασιλόπιτας του Συνδέσμου μας.

Στις 10:15 συγκεντρωθήκαμε στη Λέσχη του ΚΕΤΘ περίπου 130 μέλη και φίλοι του συνδέσμου μετά συζύγων καθώς και οι ε.ε. Ανώτεροι και Ανώτατοι Αξκοί του Όπλου μας.Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους  ο Διοικητής της ΣΣΕ Υποστράτηγος κ. Λαλούσης Χαράλαμπος , ο Διευθυντής Δ΄ΚΛΑΔΟΥ/ΓΕΣ Υποστράτηγος κ. Μπονώρας Δημήτριος ο Επίτημος Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός Ζιαζιάς Κωνσταντίνος και ο Πρέσβης ε.τ. και μέλος του Συνδέσμου μας Εφ.Επίλαρχος κ. Γεωργίου Γεώργιος. Οικοδεσπότες ο Διευθυντής του Όπλου μας Ταξίαρχος κ. Χατζηγεωργίου Αντώνιος και ο Διοικητής του ΚΕΤΘ Ταξίαρχος κ.Μαυροειδής Γεώργιος.
Μετά τον καφέ στη Λέσχη πήγαμε στον Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων του ΚΕΤΘ όπου εψάλει Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των εκλιπόντων μελών μας καθώς και των ηρωϊκώς πεσόντων Αξιωματικών ,Υπαξιωματικών και Οπλιτών του Όπλου μας κατά τους αγώνες του Έθνους. Στη συνέχεια, στο Ηρώων του ΚΕΤΘ κατατέθηκαν στεφάνεια από τον Υποστράτηγο κ. Λαλούση Χαράλαμπο εκ μέρους του κ. Α/ΓΕΣ και τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Υποστράτηγο ε.α. κ. Παπαδογεωργόπουλο Χρήστο. Ακολούθησε η καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία στην είσοδο του Διοικητηρίου και ματά μεταβήκαμε στην αίθουσα ενημερώσεων.
Μέσα στην αίθουσα ο Δντής ΔΙΤ/ΓΕΣ μας ενημέρωσε για την εκπαίδευση,την οργάνωση, το έργο, τις εξελίξεις και τις προοπτικές του Όπλου μας. Ήταν πράγματι μία πλήρης και εμπεριστατωμένη ενημέρωση. Ο Δκτής της ΣΣΕ απηύθυνε χαιρετισμό προς τους παρευρισκομένους και μετέφερε και τις ευχές του κ. Α/ΓΕΣ, ως εκπρόσωπός του.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Συνδέσμου  απηύθυνε χαιρετισμό, ευχήθηκε ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σε όλους και ευχαρίστησε τους Ανωτέρους και Ανωτάτους Αξκούς του Όπλου για την αποδοχή της προσκλήσεως και την παρουσία τους στην εκδήλωση. Ευχαρίστησε τον Δντή του Όπλου και τον Δκτή του ΚΕΤΘ για την φιλοξενία αλλά και για την άριστη συνεργασία που έχουν με τον Σύνδεσμο. Τέλος ευχαρίστησε τα μέλη του συνδέσμου για την συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις μας και έκανε ιδιαίτερη μνεία για την συμμετοχή μεγάλου αριθμού Εφέδρων σε αυτές.Αναφέρθηκε επίσης στο έργο και τις δραστηριότητες Συνδέσμου.
Με την ολοκλήρωση των ενημερώσεων και ομιλιών μεταβήκαμε στη Λέσχη όπου ο Πρόεδρος του Συνδέσμου έκοψε την Βασιλόπιτα.
Για άλλη μία χρονιά οι ε.ε.και ε.α. Αξκοί βρεθήκαμε στο ΚΕΤΘ, ανταλλάξαμε απόψεις και ευχές, γνωριστήκαμε με νέους συναδέλφους, μονίμους και εφέδρους και επιβεβαιώσαμε και πάλι τους άρρηκτους δεσμούς που συνδέουν τους ε.ε. και ε.α.συναδέλφους του Όπλου μας.

 

Μεντεσίδης Χαράλαμπος

Αντγος ε.α.