Την 01 Μαρτίου 2019 ημέρα Παρασκευή και από ώρα 21:00 πραγματοποιήθηκε , η αποκριάτικη χοροεσπερίδα του Συνδέσμου μας, στην αίθουσα Αιγυπτιωτών (3ης Σεπτεμβρίου 56). Η προσέλευση άρχισε από τις 20:00 και συνεχίστικε μέχρι και τις 21:30. Η συμμετοχή των μελών και φίλων του συνδέσμου έφτασε τους 100.

Στην αρχή πήρε τον λόγω ο Εφ. Υπλχος Θεοδοσίου Θεόδωρος , ο εμπνευστής της ιδέας να γίνει η χοροεσπερίδα στον χώρο αυτόν και αναφέρθηκε στην ιστορία των Ελλήνων αιγυπτιωτών, στο έργο τους και στην προσφορά τους στη μητέρα πατρίδα, στους ανώνυμους αλλά και στους επώνυμους. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Υποστράτηγος ε.α. κ. Παπαδογεωργόπουλος Χρήστος , στην ομιλία του, αφού ευχαρίστησε όλους για την συμμετοχή τους και ιδιαίτερα τους προσκεκλημένους που μας τίμησαν με την παρουσία τους, κάνοντας ξεχωριστή μνεία για τον καθένα, ευχήθηκε ΥΓΕΙΑ και ΕΥΤΥΧΙΑ και καλές ΑΠΟΚΡΙΕΣ σε όλα τα μέλη του Συνδέσμου. Ο καταπληκτικός χώρος που δεσπόζει η προτομή του Καβάφη, οι εντυπωσιακοί πίνακες Αιγυπτιωτών ζωγράφων καθώς και τα πλούσια αλλά και ιδιαιτέρως εκλεκτά και συνάμα πρωτότυπα αιδέσματα σε συνδιασμό με τους μαγευτικούς ήχους αξιόλογων μουσικών , έκαναν την βραδιά ιδιαίτερη και ξεχωριστή. Τη μουσική πλευρά της χοροεσπερίδας λάμπρινε και η διεθνούς φήμης σοπράνο κ. Σόνια Θεοδωρίδου, σύζυγος του μέλους μας Εφ. Ανθλχου Θεόδωρου Θεοδωρίδη, η οποία μας τραγούδισε μελωδίες του αξέχαστου Μάνου Χατζηδάκη. Τα χαμόγελα, οι φιλοφρονήσεις, οι συζητήσεις στα πηγαδάκια αλλά και η ικανοποίηση όλων ήταν εμφανής.

Την χοροεσπερίδα μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Επίτιμος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Στρατηγός ε.α. κ. Στεφανής Αλκιβιάδης , ο Επίτιμος Διοικητής της ΑΣΔΥΣ Αντιστράτηγος ε.α. κ. Βασιλειάδης Κωνσταντίνος , ο Διευθυντής ΓΕΣ/ΔΙΤ Ταξίαρχος κ. Χατζηγεωργίου Αντώνιος καθώς και το Επίτιμο μέλος μας η Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου κ. Μητροκώστα Παναγιώτα

Κατά γενική ομολογία ,όλων των παρευρισκομένων, ήταν μία ξεχωριστή και υπέροχη βραδιά και έφυγαν όλοι με τις καλύτερες εντυπώσεις και με την υπόσχεση να επαναληφθεί.

Μεντεσίδης Χαράλαμπος

Αντγος ε.α.