Στις 15 Μαΐου 2024, το απόγευμα, με πρωτοβουλία του Συνδέσμου μας, πραγματοποιήθηκαν, υπό τη μορφή ημερίδας, σειρά ιατρικών διαλέξεων, στο Μεγάλο Αμφιθέατρο του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ).

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με συντονιστή τον κ. Περικλή Αποστολόπουλο, MD, PhD, Διευθυντή Γαστρεντερολογικής Κλινικής και Ιατρικής Υπηρεσίας ΝΙΜΤΣ, με το παρακάτω πρόγραμμα:

18:00 – 18:30: «Προδιαβήτης – Πρόληψη Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου ΙΙ» με ομιλήτρια την κ. Νατάσσα Μαυρογιαννάκη, Παθολόγο – Διαβητολόγο,Διευθύντρια της Β’ Παθολογικής Κλινικής,Πρόεδρο Επιστημονικού Συμβουλίου ΝΙΜΤΣκαιΠρόεδρο της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας.

18:30 – 19:00: «Πρόληψη άνοιας και αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων» με ομιλητής τον Αρχίατρο κ. Στεβή Κωνσταντίνο, Επιμελητή της Νευρολογικής Κλινικής.

19:00 – 19:30: «Πρόληψη καρκίνου παχέος εντέρου» με ομιλητή τον Ιατρό κ. Ορέστη Σιδηρόπουλο, της Γαστρεντερολογικής Κλινικής.

19:30 – 20:00: «Πρόληψη καρκίνου του προστάτη» με ομιλήτρια την Ιατρό κ. Χατζηκαντή Αφροδίτη της Ουρολογικής Κλινικής. Στην απάντηση των ερωτήσεων συμμετείχε και ο Ουρολόγος – Ανδρολόγος κ. Τζελέπης Βασίλειος.

Οι διαλέξεις ήταν εστιασμένες στη πρόληψη και αφορούσαν, κατά βάση, τον άρρενα πληθυσμό που ανήκει στην ηλικιακή ομάδα των 50+ ετών (μεσήλικες, τρίτης ηλικίας). Οι ιατροί – ομιλητές ήταν ιδιαίτερα φιλικοί προς το ακροατήριο και απάντησαν σε πληθώρα ερωτήσεων.

Το ΝΙΜΤΣ είναι το Νοσηλευτικό ίδρυμα με κύρια αποστολή την παροχή προληπτικής ιατρικής και νοσηλείας, στους αποστράτους συναδέλφους και τις οικογένειές τους, η δε γνωριμία και επαφή με το ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου, ευοδώνει αμοιβαία, με το βέλτιστο τρόπο, την κύρια αποστολή του.

Η όλη εκδήλωση, στέφθηκε από επιτυχία. Την παρακολουθήσαν 35 περίπου απόστρατοι συνάδελφοι και επιτεύχθηκε το κυριότερο, η γνωριμία και χαλαρή φιλική προσέγγιση των ιατρών του Νοσοκομείου με τους αποστράτους συναδέλφους που παρέστησαν. Παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος του ΜΤΣ, Ταξίαρχος ε.α. Χατσίκας Δημήτριος.

Στο προσεχές μέλλον, σχεδιάζονται επιπρόσθετες ημερίδες για περισσότερα θέματα πρόληψης, αλλά και για ιατρικά θέματα που αφορούν τις κυρίες της αντίστοιχης ηλικιακής ομάδας.

Ευχαριστίες: Ο Σύνδεσμος ευχαριστεί θερμά για τη πρωτοβουλία τον Διευθυντή της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του ΝΙΜΙΤΣ, Ιατρό κ. Περικλή Αποστολόπουλο και τον Υποστράτηγο ε.α. Παπαδογεωργόπουλο Χρήστο, τον επί μακρά σειρά ετών Πρόεδρο του Συνδέσμου μας και νυν μέλος του ΔΣ.

Post Visitors:106