Σύμφωνα με την προηγούμενη σχετική ανάρτηση στη ιστοσελίδα του Συνδέσμου μας, την 2α Φεβρουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή αρκετών μελών του ΣΑΑΙΤΘ, η προγραμματισμένη επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Στρατόπεδου «Στρατηγού Ζορμπά» στου Γουδή. Ως γνωστόν, το Στρατόπεδο αυτό ήταν η έδρα του ΚΕΤΘ και της Σχολής Αξιωματικών ΤΘ μέχρι το 1975 και την οριστική μεταστάθμευση του Κέντρου στον Αυλώνα Αττικής.

Στο γραφείο του Διοικητής ΑΣΔΥΣ, Αντιστρατήγου Μπολομύτη Δημητρίου.

Κατόπιν της έγκρισης και της ευγενικής φιλοξενίας του Διοικητή της ΑΣΔΥΣ, Αντιστρατήγου Μπολομύτη Δημητρίου, η οποία εδρεύει εκεί, επισκεφθήκαμε το Στρατόπεδο, με την ευκαιρία της Εορτής της Υπαπαντής που πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Στρατοπέδου.

Μετά τον εκκλησιασμό προσφέρθηκαν καφέ, αναψυκτικά και πλούσιος σε εδέσματα μπουφές, στη Λέσχη Αξιωματικών του Στρατοπέδου.  Ακολούθησε περιήγηση στον υπαίθριο χώρο – μουσείο εκθεμάτων, όπου εκτίθενται παλαιά άρματα, τεθωρακισμένα οχήματα, πυροβόλα κλπ. Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε, το Κτήριο που στέγαζε τη Σχολή Αξιωματικών, ο δεύτερος όροφος του οποίου αποτελούσε τις εγκαταστάσεις της Ίλης ΥΕΑ, όπου οι παλαιοί έφεδροι αξιωματικοί του Όπλου, με συγκίνηση αλλά και ενθουσιασμό ανακάλεσαν στην μνήμη τους , τους μήνες της εκπαίδευσης και υπηρεσίας στις εγκαταστάσεις του κτηρίου. Λήφθηκαν αναμνηστικές φωτογραφίες μπροστά από το πρώην κτήριο της Σχολής και μπροστά από το Ηρώο Πεσόντων του 34ου Συντάγματος Πεζικού (Πειραιώς) που στεγαζόταν στο Στρατόπεδο, πριν και μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μικρή αντιπροσωπία επισκέφθηκε εθιμοτυπικά το γραφείο του Στρατηγού Διοικητού της ΑΣΔΥΣ όπου και μας οριστικοποίησε την κατ’ έτος επίσκεψη στο Στρατόπεδο με την ευκαιρία της Εορτής της Υπαπαντής. Συνεπώς ευχόμαστε και …. «του Χρόνου».

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το Στρατηγό Δημήτριο Μπολομύτη και το Επιτελείο της ΑΣΔΥΣ, για την άριστη οργάνωση της τελετής και τη θερμή φιλοξενία.

Στο Υπαίθριο Μουσείο Αρμάτων και Στρατιωτικών Εκθεμάτων
Δεξίωση μετά τον Εκκλησιασμό
Δεξίωση μετά τον Εκκλησιασμό
Μπροστά απο το Ηρώο Πεσόντων του 34ου Συντάγματος Πεζικού

Μπροστά στη είσοδο της τότε Σχολής ΤΘ. Ο άνω όροφος στέγαζε την ‘Ιλη
Post Visitors:427