Στρατηγέ Κονταξή, Αγαπητέ Συνάδελφε εν Όπλοις και Ξεχωριστέ μου φίλε Αδάμ

Είμαστε όλοι εδώ αυτή την ώρα η οικογένειά σου, οι συγγενείς, οι φίλοι σου, Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών Ιππικού Τεθωρακισμένων, οι Συμμαθητές σου απόφοιτοι της ΣΣΕ Τάξεως 1957, καθώς και οι συνάδελφοί σου του Όπλου μας , για να σε αποχαιρετίσουμε και να σου πούμε το τελευταίο αντίο στο μακρινό σου ταξίδι προς την αιωνιότητα.

Εγώ προσωπικά, ως Επίτιμος Πρόεδρος του ΔΣ του Συνδέσμου, θεώρησα καθήκον μου να σου απευθύνω το ύστατο χαίρε και εκ μέρους όλων των μελών του Συνδέσμου μας, όχι μόνο γιατί υπήρξες πιστό μέλος του Συνδέσμου, συμμετέχοντας σε όλες τις δραστηριότητές του, αλλά και γιατί ως νεαροί Υπίλαρχοι, είχαμε την τύχη να συνυπηρετήσουμε στην 21 ΕΜΑ στο Λιτόχωρο και στη συνέχεια στη Ξάνθη, λόγω μετασταθμεύσεως της Μονάδας μας, και να αποκτήσουμε ένα ξεχωριστό αίσθημα αδελφικής φιλίας και αλληλοεκτιμήσεως. Το επιστέγασμα αυτής της αγνής συναδελφικής αγάπης ήταν η συνέχιση της φιλίας μας και οικογενειακώς πλέον.

Σε διέκρινε πάντοτε η ευγένεια, η συναδελφική αγάπη και η αξιοπρέπεια, ακτινοβολούσες εμπιστοσύνη, και ενέπνεες το σεβασμό στους υφισταμένους σου.

Ήσουν ένας καταξιωμένος Αξιωματικός με ήθος και πολλά επαγγελματικά και διοικητικά προσόντα, στιβαρός στη διοίκησή σου, αυστηρός, αλλά και δίκαιος.

Σε θαύμαζα για την εργατικότητα και την μεθοδοκότητά σου, την τελειομανία σου και την επίτευξη των στόχων που έθετες.

Οι προϊστάμενοί σου σε λάτρευαν για την απόδοσή σου στο έργο σου, την πειθαρχία σου, το ήθος σου και την εν γένει συμπεριφορά στους υφισταμένους σου.

Δημιούργησες μια εξαίρετη οικογένεια, με την αγαπημένη σου σύζυγο Ροδάνθη και τα εξαίρετα παιδιά σου τον Παναγιώτη και τη Σταυρούλα, που τους έδωσες αρχές, ειδική μόρφωση και επαγγελματική αποκατάσταση.

Οι νεότερες γενιές του Όπλου μας, το οποίο με τόσο ζήλο και αγάπη υπηρέτησες, θα σε θυμούνται για πάντα και θα σε έχουν παράδειγμα προς μίμηση.

Με αυτά τα λόγια, Αγαπητέ μας συνάδελφε, και ξεχωριστέ φίλε, σε αποχαιρετούμε με μεγάλη θλίψη, αλλά και υπηρηφάνεια και σου ευχόμαστε ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ. Αιωνία σου η Μνήμη.

Χρήστος Παπαδογεωργόπουλος

Υποστράτηγος ε.α.- Επίτιμος Πρόεδρος ΣΑΙΤΘ

Post Visitors:307